Miről írtunk 2016-ban? (2. rész)

0
954

Mi történt 2016 második félévében városunkban? Folytatódtak az év első hónapjaiban felmerülő problémák, és sajnos decemberig nem mindegyiket sikerült megoldani. De azért fejlesztésekről, számos kulturális eseményről és sportsikerekről is beszámolhattunk. Válogatásunkban nem biztos, hogy azokat a cikkeinket emeltük ki, amelyek olvasóink szerint is a legfontosabbak voltak az idén, de ha idejük engedi, keresgéljenek archívumunkban.

Július

Betemetik a „gödröt”

Július 5-én délelőtt a helyi Fidesz elnöke Nagy Sándor András bejelentette örömét, hogy a Hársfa utcai „gödröt” a terület tulajdonosa betemetteti. Wittinghoff Tamás polgármester szerint azonban nincs mit ünnepelni, mert csak a butaság győzött.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/kozelet/20160705/betemetik-a-godrot

Szeretnénk a közbringát

Ahhoz, hogy sokan és szívesen használják a közbringákat az emberek többsége szerint az kell, hogy közel és könnyen elérthető helyen legyenek a gyűjtőállomások, továbbá legyenek megfelelő kerékpárutak. Ki is lehetett próbálni őket a városházánál.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/varoshaza/20160709/szeretnenk-a-kozbringat

Évadzáró értékelés

A budaörsi Latinovits színház idén a számos tájmeghívás mellett hat szakmai fesztiválra is invitálást kapott  – mondta el az évadzáró társulati ülésen Frigyesi András igazgató és Berzsenyi Bellaagh Ádám művészeti vezető. Ősztől három új tag egészíti ki a társulatot, összesen kilenc bemutatót terveznek és folytatódnak a színház-kávéházi sorozatok is.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/kultura/20160715/evadzaro-ertekeles

Hétfőtől Csiki galaxis?

Bemutatkoztak a szuperhősök, a csini csajok és a kis művészek…   „Nagyon sok táborozónkra igaz ez, hogy visszatérők – mondja Mester Edit régész, a Csiki pihenőkert vezetője. –  Ahogy a programjaink is, hiszen a sport, a művészetek, vagy a specialitásunk a történelmi kalandozások, vagy akár a nyomozó és a médiatábor, soha nem maradhat el. Ugyanakkor évről évre mindegyikben egy kicsit mást csinálunk és az igényeket felmérve változtatunk a kínálaton.”

A vakáció alatt az idén június 20-tól augusztus 19-ig 54 féle tábort hirdettek meg. Most hétfőn – július 18-án- indul a Csiki galaxis, a Dinoszaurusz expedíció, a Herry Potter varázslóképző angolul, a Táncmix Stúdió és az óvodásoknak a Dini kalandjai. A legtöbb táborban már betelt a létszám, de mivel előre nem látható okok miatt mindig vannak lemondások, érdeklődni azért érdemes!

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/oktatas/20160716/hetfotol-csiki-galaxis

Az akciós dinnyeár miatt demonstráltak a termelők a Tescónál

8 millió kg hazai dinnye értékesítését tervezi az idén az áruház. „Nem dobálunk dinnyéket, hanem megkínáljuk vele az erre járókat” – ígérték a demonstráló termelők, azután mégis leröpült néhány a platóról. A mai akciójukat azért szervezték, hogy más áruházláncnak eszébe se jusson a Tesco egyszeri, 99-ről 49 forintra történt leértékelését követni.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/gazdasag/20160727/az-akcios-dinnyear-miatt-demonstraltak-a-termelok-a-tesconal

 

Augusztus

Budaörsről utaztak Rióba

Jól szerepeltek Rióban a budaörsi triatlonosok. Kovács Zsófia a 24., Vanek Margit a 45. helyen végzett magyar idő szerint ma délután Rióban az olimpián. A Budaörsi Triatlon Klub versenyzőinek érdemes volt hát szurkolnunk, hiszen Zsófia négy évvel ezelőtt Londonban egy kerékpáros bukás után az 51. helyen zárt, így a 24. helyezés (a google táblázata szerint 24., ám az M4 élő közvetítésében még 25. hangzott el) igen nagy javulás. (Ideje 2 óra 01 perc 29 másodperc.) Margitnak ez volt az első olimpiája és egy nagyon erős mezőnyben teljesítette az emberpróbáló feladatokat, ráadásul mindössze 10 perccel később (ideje 2 óra 06 perc 54 másodperc) ért be a célba, mint a legjobbak. (Az aranyérmes Gwen Jorgensen ideje 1 óra 56 perc 16 másodperc.)

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/sport/20160820/jol-szerepeltek-rioban-a-budaorsi-triatlonosok

Megújul a régi udvarház homlokzata

Telnek a hetek, hónapok, évek, és bár az egykori udvarház utolsó állandó lakója, a Posta már régen elköltözött a Templom térről, a műemlék (pontosabban „helyileg védett”) épület nem újul meg, csak különböző tervekről hallani. Most a homlokzatát mégis rendbe hozzák!

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/varoshaza/20160805/megujul-a-regi-udvarhaz-homlokzata

A Fejér család

A közös örömök feledtetik a fáradtságot. A hét gyermeket nevelő Fejér László és felesége Szkladányi Gabriella életében gyakoriak a közös játékok, a meghitt együttlétek, beszélgetések. Július elején, a Népesedés Világnapján „Az Év Családja Pest megyében” különdíját kapta a Budaörsön élő család, ennek apropóján beszélgettünk velük.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/kozelet/20160807/a-fejer-csalad

Bíró Gyulát meglepte, hogy ő lett az év alpolgármestere

Internetes szavazás alapján Bíró Gyula (BFE) lett az év alpolgármestere 2016-ban. A díjat augusztus 25-én vehette át Szerencsen, a városvezetők „randevúján”.  A budaörsi képviselőt meglepte a szavazás eredménye és a díjátadó cenemónián kicsit furcsán érezte magát a jellemzően fideszes politikusok között.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/kozelet/20160826/biro-gyulat-meglepte-hogy-o-lett-az-ev-alpolgarmestere

Idesüss volt…

Képeink egy-egy pillanatot kaptak el az utcafesztiválról; aki ott volt, jól érezte magát, aki meg nem, sajnálhatja. S ezt a cikket tekintsék egyúttal meghívónak  szeptember 17-re a Vigasságokra.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/kultura/20160828/idesuss-volt

 

Szeptember

Kerékpáros mentőversenyen lettek elsők a budaörsiek

A Budaörsi Mentőállomás csapata első helyezést ért el szeptember 3-án a Ride and rescue nemzetközi kerékpáros mentőversenyen Haringsee-ben (Ausztria).  A csapat tagjai voltak: dr. Lausch Patric (mentőmotor) és Nagy Gábor, Tujner Szabolcs, Kelemen Péter (Budaörs).

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/egeszseg/20160905/kerekparos-mentoversenyen-lettek-elsok-a-budaorsiek

Beszélgetés St. Martinnal, (nem csak) a legújabb lemezéről

„Szűrő vagyok, minden dallam és történet rajtam megy keresztül, ettől lesz St. Martinos a hangzás, a buli” Világhírű előadóművész, zeneszerző szaxofon- és pánsípművész. „Gyüttment vagyok, 18 éve érkeztem Budaörsre” – mondja. Büszke családapa. Ez mind St. Martin, azaz Szentmártoni Imre, akivel az új lemeze és a lemezbemutató koncertje kapcsán beszélgettünk.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/kultura/20160913/beszelgetes-st-martinnal-nem-csak-a-legujabb-lemezerol

Megnyílt a hitelfelvétel lehetősége Budaörs számára

Felvehet  hitelt a város önkormányzata, miután megkapta ehhez az állami engedélyt. A mai testületi ülésen  meghozott határozat arra  hatalmazza fel a polgármestert, hogy a hitel felvételére vonatkozó pályáztatási eljárást bonyolítsa le, a hitelszerződést kösse meg, azonban az  igénybevételéről majd csak a 2017. évre vonatkozó költségvetési rendelettel együtt döntenek.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/varoshaza/20160921/megnyilt-a-hitelfelvetel-lehetosege-budaors-szamara

 

Október

 Kvótaszavazás Budaörsön

Buda Örs és Buda Orsi (aki nem látta esetleg: a helyi KDNP plakátján az elmúlt hetekben a 40-es autóbuszok hátulján ők buzdítottak arra, hogy menjenek el október 2-án szavazni) 9460 budaörsit győzött meg, hogy vegyen részt a mai népszavazáson, vagyis a választásra jogosultak 42,15%-a jelent meg a húsz választási helyszín valamelyikén. Közülük érvénytelen szavazatot adott le 1143 fő (12,10%), igennel 139-en (1,67%) voksoltak.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/kozelet/20161002/kvota-szavazas-budaorson

Átadták az új Nyugdíjas Klubot

Elkészült az új Nyugdíjas Klub a Szabadság úton, a Jókai Mór Művelődési Központ mellett/mögött, ahol immár méltó körülmények között találkozhatnak, szervezhetik programjaikat a budaörsi idősek. Az épület átadása után, 2016. október 3-án, a Jókai Mór Művelődési Központban köszöntötte a város a szépkorúakat az Idősek Világnapja alkalmából.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/kozelet/20161003/atadtak-az-uj-nyugdijas-klubot

Nemzetközi karate verseny volt

Ádám Vivien ezüstérmes, Németh Kristóf és Borbás Hédi a BSC versenyzője bronz érmes lett a hétvégi  Hungarian Open – Saman Kupa 2016 elnevezésű korosztályos versenyen, amit Budaörsön rendeztek meg. Tizenkét ország 600 (gyermek) versenyzője vett részt. http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/sport/20161017/nemzetkozi-karate-verseny-volt

 Véget ért az idei Primanima

Október 22-én, szombaton véget ért az 5. Primanima Nemzetközi Animációsfilm-fesztivál a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban. A záróünnepség, akárcsak a megnyitó, teltházas volt, a díjazottakat vastapssal ünnepelték.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/kultura/20161023/veget-ert-az-idei-primanima

 Így emlékeztünk 1956-ra

Ma, október 23-án délelőtt 10 órakor az 1956-os emlékműnél a város és intézményeinek illetve helyi civilszervezetek vezetői koszorúztak a Szakály Mátyás utcában, a forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. Tegnap este a városháza előtt a Göncz Árpád utca és a Bibó István tér ünnepélyes avatásával kezdődött a program, majd a nagyteremben a Vivart Budaörsi Sinfonietta ünnepi hangversenyére került sor.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/kozelet/20161023/igy-emlekeztunk-1956-ra

 Pergel és Madarász EB bronzérmes

Az asztalitenisz Európa-bajnokságon a budapesti Tüskecsarnokban a BSC versenyzője Pergel Szandra és a korábban szintén Budaörsön játszó, jelenleg  Szekszárdon sportoló Madarász Dóra női párosban bronz érmet szerzett. Madarásznak ez a harmadik, Pergelnek a második EB bronzérme.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/sport/20161024/pergel-es-madarasz-eb-bronzermes

BSC futball: szerződést bontottak a vezetőedzővel

Miskei Attila vezetőedző közös megegyezéssel szerződést bontott a BSC 1924-gyel, tehát a budaörsi futball egyesülettel. Felnőtt férfi csapatunk az NB II-es Merkantil Bank Liga idei fordulóiban nem szerepelt a legfényesebben és jelenleg a tabella 18. helyén áll, a 18 forduló után.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/sport/20161025/bsc-futball-szerzodest-bontottak-a-vezetoedzovel

 Perre megy az állammal az iskoláiért Budaörs

A város nem adja önként az iskoláit az államnak, nem vállalja szó nélkül, hogy szolidaritási hozzájárulás címén 2,1-2,3 milliárd forintot vonjanak el a város jövő évi költségvetéséből, hanem perre viszi az ügyet.

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016-ban két elvi nyilatkozatot is elfogadott a város életét-gazdálkodását alapvetően meghatározó ügyekben. Ezek egyike  az oktatás szabályozására vonatkozó tervezett módosítások kérdésében született, a másik az önkormányzati feladatok ellátását veszélybe sodró állami vagyonelvonásról. (Annyiban összefüggenek, hogy az a folyamat, amelynek eredményeként a jövő évben mintegy 2,1-2,3 mrd Ft-os vagyonelvonás és több milliárdos gyakorlati vagyonvesztés sújtja városunkat, az iskoláink teljes „államosításával” kezdődött.)

Az Országgyűlés a Kormány javaslatára 2016 júniusában a fenntartói jogok elvonása után elvette tőlünk az iskoláink működtetői jogát is. A törvény előírja minden önkormányzati iskola, minden oktatás célját szolgáló önkormányzati ingó- és ingatlan vagyonának a tankerületeknek való átadását, először ingyenes használatba, majd 2017 januárjától ingyenes vagyonkezelői jogot biztosítva számára. A formális tulajdonjogon kívül nem marad semmilyen jogunk a közösség pénzén felépített-felújított, kiemelkedő színvonalú iskoláinkon.

Már a törvényjavaslat benyújtásakor tiltakoztunk a tervezett intézkedések ellen (…) az aggodalmaink nemhogy túlzónak nem bizonyultak, de a valóság még a legvadabb félelmeinken is túltett.

A jövő évi költségvetési törvény országosan mintegy 21 milliárd Ft, ún. szolidaritási hozzájárulás befizetését írja elő (ebből csak) Budaörsé mintegy 2,1-2,3 milliárd forint, azaz az egész országot érintő elvonás több mint tíz százaléka. Nem elég, hogy elveszik az iskolákat, elveszik azt a pénzt is, amelyet rájuk költhettünk volna.

(…) Eljött az ideje a lehetséges jogi eljárások megindításának

Elképzelhető, hogy más önkormányzat is úgy dönt, hogy megpróbál igazságot keresni magának, ez esetben, ha lehetséges, egyesítjük erőinket.

A döntéshez az SZMSZ 60.§ valamint a 37.§ (2) bekezdés b) pontja alapján minősített többség szükséges, a határozathozatal a 38.§ (1) bekezdése alapján nyílt szavazással történik.

https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag/varoshaza/perre-megy-az-allammal-az-iskolaiert-budaors

A testületi ülésről beszámolónk:

https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag/varoshaza/koztorvenyes-megoldas-az-allami-extra-elvonas

 

November

A vásárlóerő rangsorban negyedik Budaörs

Az 5000 főnél nagyobb települések Budapest nélküli rangsorában az egy főre jutó vásárlóerő országos átlaghoz viszonyított aránya alapján az első öt helyen Üröm (150,5), Paks (146,8), Nagykovácsi (144,8), Budaörs (139,8) és Solymár (135,3) áll.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/gazdasag/20161110/a-vasarloero-rangsorban-negyedik-budaors

Új honlap készült a várostervezési alapdokumentumok egyeztetéséhez

A Budaörs 2030 Távlatok program keretében végéhez közeledik a városi Településfejlesztési Koncepció (TKF) és az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) megalkotásának első szakasza. Elkészült egy új honlap is, amelyen a lakossági véleményeket is meg lehet tekinteni.

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/varoshaza/20161110/uj-honlap-keszult-a-varostervezesi-alapdokumentumok-egyeztetesehez

Lehet egy szakrendelőt politikamentesen működtetni?

A betegek csak a szolgáltatás minőségének a javulását érzékelhetik majd abból, hogy (hivatalosan novemberben 1-jétől, gyakorlatilag már néhány hete) új vállalkozás üzemelteti a budaörsi egészségügyi központot. Legalábbis ezt ígéri Zsákai Zoltán, a Jump Kft. ügyvezetője.

Mit vállalt az önök cége a budaörsi egészségügyi központ ideiglenes üzemeltetésével és főként miért? – kérdeztük tőle.

– Azt vállaltuk, hogy ez alatt az átmeneti időszak alatt stabilizáljuk a működést, jogi és gazdasági értelemben. A legfontosabb, hogy az itt dolgozókat továbbfoglalkoztatjuk, tehát mindenkiben szűnjön meg a létbizonytalanság, ami a szerződésünket megelőző huzavona alatt kialakult…

-A betegek számára is az a legfontosabb, hogy a megszokott orvosaikat megtalálják.

– Így van, hiszen a stabilizálás egy folyamat, aminek a végén mindig a beteg érdeke áll. Ha az orvos úgy érzi, hogy biztonságban tud dolgozni és jól érzi magát, akkor nyilván ezt közvetíti a páciensének. De ne csak az orvosokról tegyünk említést, hanem a szakasszisztenciáról is, mert ők szintén nagyon fontosak egy ilyen intézmény működésében. S ha azt látják, hogy nem csak a fizetésük biztos, hanem a régi, rossz eszközöket újakra cseréljük, akkor mindenki megnyugszik, amit megéreznek a betegek is.

https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag/egeszseg/lehet-egy-szakrendelot-politikamentesen-mukodtetni

 Ismét a legjobbak között a budaörsi borász

Szentesi József tősgyökeres budaörsi, a szőlőterületei a Velencei-tó környékén találhatóak.  Ő az egyik legeredetibb, hagyománytisztelő magyar borász, aki a borait és pezsgőit természetes módon, spontán erjesztéssel készíti. 2013-ban országunkban hetedikként elnyerte a „Borászok borásza” díjat, idén pedig a neves Gault&Millau étteremkalauz ismét az ország legjobbjai közé választotta.

https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag/kultura/ismet-a-legjobbak-kozott-a-budaorsi-borasz-2-2

Két budaörsi cég kapott Üzleti Etikai Díjat

Újabb 10 magyarországi – köztük két budaörsi: a Biofilter Kft. és Mapei Kft. – cég vette át az Üzleti Etikai Díjat a díjat alapító Piac & Profit által rendezett ünnepélyes gálán.

https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag/gazdasag/ket-budaorsi-ceg-kapott-uzleti-etikai-dijat

Friss díjazottak – az egészségért, a közművelődésért és a sportért

A Budaörs Egészségügyért Díjat Szilágyi-Horváth Gyöngyi ápolónő, a Hauser József Városi Közművelődési Díjat Tündik Tamás a Szélrózsa Néptánc Együttes vezetője, a Testnevelési és Sport Díjat Vanek Gábor, Vanek Margit, Vanek Ákos, Kovács Zsófia, Tóth Tamás, azaz Budaörsi Triatlon Klub Mix-Váltó csapata és Egri Gyula atlétika edző kapta ma meg az ünnepi testületi ülésen.

https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag/varoshaza/friss-dijazottak-az-egeszsegert-a-kozmuvelodesert-es-a-sportert

Könnyek csillognak a Nap szemében – rendhagyó könyvbemutató

„Könnyek csillognak a Nap szemében: /Az álmok, / a dalok,/ s az évek könnyei.” Demján János posztumusz megjelent verseskötetének címadó költeménye is elhangzott november 16-án este a budaörsi városi könyvtárban, ahol a könyvbemutatóval együtt egy fotókiállítás is nyílt a kötet illusztrációiból, a Pillantás Fotószakkör tagjainak az alkotásaiból.

https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag/kultura/konnyek-csillognak-a-nap-szemeben-rendhagyo-konyvbemutato

Városi szülői értekezlet: komoly veszélyben az iskoláink

Vajon mennyire kell durva helyzet és mennyire sokkolóan kellene azt kommunikálni, hogy felébredjünk: komoly veszélyben vannak az iskoláink? Nem (csak) az épületek és az eszközök, hanem az oktatás Budaörsön megszokott magas színvonala. Cikkünk a tegnapi városi szülői értekezlet

Városi szülői értekezletre hívta tegnap (november 22-én) késő délutánra az önkormányzat, nevezetesen Wittinghoff Tamás polgármester a négy budaörsi (immár állami) általános iskola és az egy gimnázium tanulóinak a szüleit. Ehhez az új, Hársfa utcai iskola auláját rendezték be pódiummal és talán háromszáz székkel, arra számítva, hogy nagy lesz az érdeklődés. Hát nem lett. Maximum, ha százan jöttek össze. Pedig a meghívóban ott állt, hogy közvetlenül lehet majd kérdéseket feltenni Sárközi Mártának is, az Érdi Tankerület (hamarosan ez alá tartoznak majd a budaörsi iskolák is) vezetőjének. Érdektelenségről mégsem beszélnék. Inkább azért maradhattak távol a többiek, mert 1. nem számítottak új információkra a már megismerthez képest (lásd korábbi cikkeinket az oktatás átszervezéséről, a demonstrációkról, a képviselőtestület ezzel kapcsolatos állásfoglalásairól, a város jövő évi költségvetésből tervezett 2,3 milliárd forint elvonásáról!); 2. úgy gondolták, hogy nem érdemes a szánkat tépni, úgyse változik ettől semmi, és majd más forrásból tájékozódnak az elhangzottakról. Ahogy az értekezlet vége felé egy hozzászóló megjegyezte: az biztos, hogy Budaörsön azoknak az iskolás gyerekeknek a szülei is aggódnak a jövő miatt, akik most nem jöttek el, a létszám ne tévesszen meg senkit, nincs rendben semmi.

https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag/oktatas/varosi-szuloi-ertekezlet-komoly-veszelyben-az-iskolaink

Újjászületett a Csillagfürt Óvoda

Négy hónap alatt újult meg a város egyik legrégibb óvodájának, a lakótelepen lévő Csillagfürt Óvodának az épülete, ahol 150 kisgyermek óvodai neveléséről gondoskodnak immár korszerű körülmények között. A nagyszabású beruházás, amely 220 millió forintba került, önkormányzati finanszírozásból valósult meg.

A modern épület ünnepélyes átadására 2016. november 29-én, kedden került sor, amelyre hivatalosak voltak a város, valamint az óvodák, bölcsődék vezetői is.

https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag/oktatas/ujjaszuletett-a-csillagfurt-ovoda

Indulhat a Heimatmuseum felújítása

Hamarosan elkezdhetik a felújítási munkálatokat a budaörsi Jakob Bleyer Heimatmuseumban, amelyre már több mint egy évtizede várnak.  A munkálatok előreláthatóan négy hónapig tartanak, a kivitelezőt közbeszerzési eljáráson választották ki. A kiállítások termeiből már nyáron átköltöztették a régi tárgyakat és bútorokat, így az épület már üresen várja a megújhodást. Ha minden a tervek szerint halad, jövő tavasszal már teljes pompájában ismét látogatható lesz a tájház. 

https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag/kultura/indulhat-a-heimatmuseum-felujitasa

 

December

Jürgen Blum: „A Terrapark az életművem”

Óvatos, de bizakodó elvárásokkal tekint 2017-re a Terrapark Kft. német tulajdonosa, Jürgen Blum, aki december 5-dikén azért érkezett Budaörsre, hogy csapatával együtt ünnepeljen a közelgő karácsony alkalmából. Bár jelenleg még nem látja indokoltnak, tervei között szerepel a további bővítés.

A vállalat célkitűzése 25 évvel ezelőtt az volt, hogy nyugat-európai minta alapján Magyarország első irodaparkját létrehozza. Lényeges kérdésként merült fel, hogy hol van az a megfelelő hely, amely a leginkább megfelel a követelményeknek. Így esett a választás Budaörsre, amely az elmúlt tíz-tizenöt évben jelentős változáson és fejlődésen ment keresztül. A könnyen megközelíthető és kedvező helyi adottságokkal rendelkező város tárt karokkal fogadta a multinacionális vállalkozások letelepedését, ezáltal jött létre a Terrapark, az iroda ingatlanpiac egyik egyedülálló gyöngyszeme, amely kiadó irodáival továbbra is várja bérlőit. „A bérbeadói piac még mindig komoly kihívást jelent és továbbra is a bérlők irányítanak. Akkor is sok egyéb költség adódik, ha maga a kiadottság nem csökken. Örülök neki, hogy 2016-ban is sikerült új bérlőket találnunk. Rajtunk kívül álló okokból kifolyólag természetesen nem tudjuk azt sem megakadályozni, hogy olykor-olykor bérlők elmenjenek. Ennek számos oka lehet, de bízom benne, hogy hamarosan változik a helyzet, javul a bérbeadói piac, és lesz annyi bérlőnk, hogy befejezzük a legújabb épületünket, a „C” tömböt” – mondta Jürgen Blum, a Terrapark Kft. tulajdonosa.

https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag/gazdasag/jurgen-blum-a-terrapark-az-eletmuvem

„Az év legnagyobb hozadéka a csapatszellem” – az atlétika szakosztály évzárója

„Szerettünk volna idén önállóan indulni a Magyar Csapatbajnokságban, aminek az volt a feltétele, hogy a legtöbb számban legyen saját, jól felkészült versenyzőnk, és ez sikerült” – mondta Palágyi Gergely a BSC atlétika szakosztályának a vezetője az évrázó rendezvényükön december 12—én este a Plate étteremben. A sport és ezen szakosztály elismerését jelzi, hogy az eseményen a sportolókon kívül megjelent a polgármester, mindkét alpolgármester (Bíró Gyula és Kálóczi Imre), illetve két helyi fideszes képviselő (Löfler Dávid és Gáspár Béla) is. „Az eredményeket hallgatva talán meglepő, hogy a szakosztály csak a közelmúltban, 2011-ben alakult és 2013-ban csatlakozott a BSC-hez”- ezt már Wittinghoff Tamás mondta.

https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag/sport/az-ev-legnagyobb-hozadeka-a-csapatszellem-az-atletika-szakosztaly-evzaroja

Idősek karácsonya – 970-en kaptak a várostól 10-10 ezer forintot

Évtizedes hagyomány, hogy a kisnyugdíjas, 70 év feletti budaörsieket karácsony előtt szórakoztató műsorral és tízezer forint egyszeri juttatással köszönti a város vezetése. Ma meglepetés vendég is érkezett a zsúfolásig megtelt művelődési házba: Oszvald Marika.

https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag/varoshaza/idosek-karacsonya-970-en-kaptak-a-varostol-10-10-ezer-forintot

 

Január-június: https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag/kozelet/mirol-irtunk-2016-ban-1-resz

Friss cikkeink:

https://www.budaorsinaplo.hu/online-ujsag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here