Maratoni vita volt a parlamentben a „lex megdöglesz”-ről

0
299

Csütörtök korán reggel még javában tartott, és nem sokkal reggel 7 óra után lett vége a szerda reggel 9 órakor kezdődött parlamenti vitának és az obstrukciónak, melynek középpontjában a Szabó Tímea párbeszédes képviselő által csak „lex megdöglesznek” nevezett törvénymódosító javaslat áll. Az ellenzéki képviselők folyamatosan adják egymásnak a szót, álláspontjuk szerint azért, hogy választ kapjanak arra, hogy mi lesz, ha az állam kivonul a szociális szektorból, és hogy válság közepén miért akarja a kormány lényegében eltörölni az állam felelősségvállalását a bajbajutottak megsegítésében.

. Az indítvány hangsúlyozza, hogy a felsorolás egyben gondoskodási sorrendet is jelez, és az államnak csak akkor van feladata, ha a hozzátartozók, az önkormányzat és a karitatív szervezetek sem tudtak segíteni a rászorulón.

(…)

Az ülésen elnöklő Oláh Lajos (DK) az általános vitát nem sokkal reggel hét óra után lezárta, majd kilenc óráig szünetet rendelt el. Akkor a szerdai, még nem tárgyalt napirendi pontokkal, elsőként az állami vagyonnal való gazdálkodás hatékonyságának növelése érdekében egyes vagyongazdálkodást érintő törvények módosításának vitájával folytatják a munkát a képviselők.

Forrás: 24.hu A teljes cikk ITT olvasható.

A budaörsi önkormányzat által nyújtott szociális ellátásokról ITT és ITT írtunk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here