Madárpók és társai a Közösségi Házban

0
870

Élő tarantulákkal és egyéb rovarokkal nézhetünk farkasszemet ezen a hétvégén a lakótelepi Közösségi házban. A Mega Tartantula & Insect című vándorkiállítás érkezett Budaörsre. 

Már az első napon, szombaton mintegy százan voltak rá kíváncsiak, annak ellenére, hogy ezt megelőzően több blog- és újságíró írt róla elmarasztalóan. A legtöbben természetesen lelkes gyerekekkel érkeztek, akik időnként rácsodálkozva vagy hangosan felsikítva mutogattak a közszemlére kitett bundás rovarokra. A merészebbek eleinte kicsit bátortalanul ugyan, de félelmeiket legyőzve meg is simogatták a kiállítás legnyugodtabb madárpókját. A nyolclábúak mellett csótányok, skorpió, sáska és egyéb rovarok is visszanéztek az üvegfal mögül a kíváncsiskodókra. Láthattunk még preparált rovarokat, tárlókban kihelyezett színes lepkéket és apró, valamint termetes bogarakat is.

A nagyobbak számára folyamatos filmvetítés ismertette a madárpókok élőhelyéről, előfordulásáról, táplálkozásáról, vészhelyzetben való viselkedéséről hasznos  tudnivalókat.

A kiállítás vasárnap is várja lelkes látogatóit 15-18 óra között.​

{gallery}madarpok{/gallery}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here