Kezdetét vette a pingpong hete

0
497

A „Pinpong Hete Budaörsön” programsorozat keretén belül a Budaörsi Városi Uszodában trükköket leshetünk el a magyar női válogatottól, illetve a BSC sportolóitól a profi meccseken. A tanultakat aztán akár a szombati amatőr bajnokságon is kamatoztathatják a sportág kedvelői.

Pingponggal búcsúztatja Budaörs a januárt. A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya ugyanis idén is megrendezi – immár harmadik alkalommal – a „Pingpong Hete Budaörsön” névre keresztelt programsorozatot. A helyszín a Budaörs Városi Uszoda, Sportcsarnok és Strand lesz, a részvétel pedig ingyenes.

A hét első nagyobb pingpongos eseménye a felnőtt női válogatott svédek elleni mérkőzése, kedden 18:00-kor. A magyar csapatot erősíti többek közt a BSC két sportolója, Pergel Szandra és Nagyváradi Mercédesz is az Európa-bajnoki selejtezőn. A válogatott eddigi teljesítménye bizakodásra ad okot, hiszen mindhárom meccsüket győzelemmel zárták. A budaörsi közönség szurkolása közepette a lányok így igazán közel kerülhetnek ahhoz, hogy kvalifikálják magukat az Európa- Bajnokságra.

Szombaton szintén 18:00-kor kezdődik az ETTU Kupa negyeddöntője, amelyen a BSC női csapata méri össze az erejét a török Bursa Büyüksehir Belediyespor együttesével. Az egyelőre nem dől el, hogy melyik csapat jut tovább az elődöntőbe, mivel ez két mérkőzés eredményétől függ. A visszavágóra február elején utaznak majd ki a BSC sportolói Törökországba.

A szervezők nem feledkeztek meg pingpong amatőr kedvelőiről sem. Azok is kipróbálhatják magukat a sportágban, akik azt nem űzik profi szinten. Szombaton 10:00-kor kezdődik „Budaörs Város Nyílt Amatőr Asztalitenisz Bajnoksága”. Ezen bárki elindulhat, még csak budaörsi lakosnak sem kell lenni hozzá, az egyetlen szabály, hogy egyik résztvevő sem lehet igazolt asztalitenisz-játékos. A legjobbakat érmekkel jutalmazza a BSC.

Azokat, akik a bajnokságra nem merészkednek el, de szívesen pingpongoznának egyet, folyamatosan két asztal várja a Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand létesítményében hétfő 16 órától vasárnap 18 óráig. Természetesen ezzel a lehetőséggel csak az uszoda nyitvatartási idejében lehet élni.

A Pingpong Hete Budaörsön rendezvény programja:
2017. január 24. kedd 18.00:
Magyarország- Svédország női válogatott Európa- bajnoki selejtező mérkőzés
2017. január 28. szombat 10.00.
Budaörs Város Nyílt Amatőr Asztalitenisz Bajnoksága
2017. január 28. szombat 18.00.
Budaörsi 2i SC – Bursa Büyüksehir Belediyespor ( török ) ETTU Kupa negyeddöntő

A rendezvény helye:
Budaörs Városi Uszoda, Sportcsarnok és Strand ( 2040 Budaörs, Hársfa u.6. )

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here