Az IKEA visszahívja a MYSINGSÖ strandszékeket

0
969

Az IKEA visszahívja a MYSINGSÖ strandszékeket leesés, illetve az ujjak becsípődésének veszélye miatt. Az IKEA arra kér mindenkit, hogy amennyiben 2017 előtt vásárolt MYSINGSÖ strandszéket, hozza vissza a terméket a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát.


 

 

A strandszék levehető huzatának mosása után, amennyiben a termék újra összeszerelése helytelen módon történik, felmerül a leesés, illetve az ujjak becsípődésének kockázata. Az IKEA öt olyan esetről értesült, amikor a nem megfelelő összeszerelés miatt a MYSINGSÖ strandszékek használat közben összedőltek. Mind az öt esetben ujjsérülés történt, ebből három baleset körömsérüléssel járt. Az említett sérülések Finnországban, Németországban, az Egyesült Államokban, Dániában, illetve Ausztráliában történtek.

Termékeink biztonságos használata a legfontosabb az IKEA számára. Valamennyi termékünknek szigorú, országos és nemzetközi jogszabályokban rögzített feltételeknek, továbbá különféle szabványoknak kell megfelelniük. A MYSINGSÖ strandszék az összes vonatkozó mechanikai, anyag- és kémiai teszten megfelelőnek bizonyult.

A balesetekről értesülve teljes körű vizsgálatot kezdeményeztünk, mely eredményeinek ismeretében módosítottuk a termék szerkezetét, tovább csökkentve ezzel a helytelen összeszerelés és az abból fakadó balesetek előfordulásának kockázatát. Az új dizájnnal készült termékek várhatóan 2017 februárjától kaphatók az IKEA áruházakban.

A termékek cseréjéhez, illetve a teljes vételár visszatérítéséhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk bemutatása. További részletek elérhetők a www.IKEA.hu weboldalon vagy az ingyenesen hívható +36-1-460-31-60-as telefonszámon.

Az IKEA elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here