Okostelefonnal a Budakeszi Vadasparkban

0
862

A Budakeszi Vadaspark okostelefonos applikációjával több tucatnyi állatfajt és számtalan természetközeli programlehetőséget lehet könnyedén zsebre vágni. Az ingyenes alkalmazás legújabb funkcióinak köszönhetően ráadásul most a legkisebbek is játszva tanulhatnak a nálunk őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatokról.   

A látogatók részéről manapság már jogos elvárás, hogy egy, a Budakeszi Vadasparkhoz hasonló, korszerű szolgáltatásokat nyújtó ökoturisztikai látogatóközpont naprakész közösségi média- és okostelefonos jelenléttel is rendelkezzen. Ez a gondolat és igény vezérelte a Budakeszi Vadaspark saját applikációjának fejlesztését is, aminek köszönhetően nem csak az összes vonatkozó információt lehet pár ujjmozdulattal elérni, de számos plusz lehetőség is rendelkezésre áll, amivel a digitális térben tovább lehet fokozni és színesíteni a Budakeszi Vadaspark-élményt. 

Így például okostelefonra optimalizált térkép segít a vadaspark terepén az eligazodásban, informatív leírások állnak rendelkezésre egyes állatokról (melyeket hanganyag formájában meg is hallgathatunk), vagy épp a rendszeres programok (pl.: látványetetések, kisállat tréningek, szakvezetések) legfontosabb részletei és időpontjai között böngészhetünk – jó előre, vagyis az egész 2017-es évadra vonatkozóan. 

A legújabb, 2017. január 11-i frissítéssel immár új funkciókkal is bővült az applikáció, melyeknek elsősorban a gyermekek, illetve a feledékenyebb természet- és állatrajongók fognak örülni. 

Facebook-oldalunkat napról napra már csaknem 30 ezren követik, ezért különösen fontosnak tartjuk, hogy a közösségi média digitális csatornáit is aktívan használjuk a környezettudatosság tiszteletének terjesztésére, játszva tanításra és közösségépítésre egyaránt. Ennek a törekvésnek az egyik alappillére a felhasználói visszajelzések alapján folyamatosan továbbfejlesztett applikációnk is, amelyben a feltüntetett vadasparkos eseményeket ezentúl egy gombnyomással szinkronizálhatjuk telefonunk naptárjával. Így emlékeztetőt is beállíthatunk, ha nem akarunk lemaradni például az Időjós Állatok Napjáról – hogy az egyik legközelebbi kiemelt eseményünket említsem –, de azonnali értesítőket is kérhetünk, ha naprakészek akarunk maradni a vadaspark mindennapi életével kapcsolatban” – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Az emlékeztető funkció mellett egy új, „Játékok” menüponttal is bővült az alkalmazás, melyek eredményeit természetesen a közösségi oldalakon is meg lehet osztani:  

A Tili-toli játékban különböző állatok fotóit kell kirakni, ami csak a legügyesebbeknek sikerülhet.

A Memóriajáték – nevéhez méltóan – az emlékezőképességet teszi próbára, miközben a vadaspark legfotogénebb lakóinak képeit kell összepárosítani. 

A Nyomsatírozóban pedig dörzsölt nyomkeresővé kell avanzsálni, majd a felfedett állatnyomhoz a megfelelő állatot kiválasztani. 

A sokszínű, audiovizuális tartalomból fakadó adatmennyiség miatt először Wi-Fi kapcsolaton keresztül célszerű ismerkedni az applikáció legújabb frissítésével, amit az alábbi linkekről lehet ingyenesen, a két legnépszerűbb okostelefonos operációs rendszerre letölteni: 

Android 

iOS 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here