Hangfelkelte – zenés reggeli a PostART-on

0
1083

„Átölelt a kikelet / elvitte a szívemet / feloldott az ég kékje / elvarázsolt örökre.”

A Budaörs Fesztivál pénteki napja a hagyomány szerint a PostART-on indult, ahol muzsikás reggelin vehettek részt az ott lévő érdeklődők.

 

Elmélyülésre, együtt-ébredésre, majd pedig vidám közös zenélésre hívta az egybegyűlteket péntek reggel Novák Anikó muzsikus-tanár, a Gandharvák karmestere. Zenésztársai Takáts Róbert zeneszerző, ütőhangszeres kamaraművész, tanár, az Operettszínház előadóművésze, valamint Cseke Szabi népzenész-muzsikus, rengeteg gyermekprogram és csodálatos hangfürdők közreműködője volt.

A változatos hangszerekből előcsalt hangzsongás különböző tájakra utaztatta a hallgatóságot, így Magyarországon kívül megjártuk Észak-Európa országait is. A közönség soraiban ott ült Novák Anikó édesanyja, akit a közelgő anyák napja alkalmából egy szép, ősi magyar énekkel köszöntött lánya. A kezdéskor szinte csak felnőttek voltak jelen a koncerten, ám ahogy felcsendült az első gyerekdal, mintegy varázsütésre egy népes gyerekcsoport is megérkezett, akik utána jó kedvvel énekeltek, táncoltak és próbálgatták a hangszereket.

A mai nap még számtalan programot kínál, a 21. Budaörs Fesztivál programajánlóját ITT találják.