Hivatalosan is megnyílt a fesztivál Harcsa Veronika koncertjével

0
705

A 21. Budaörs Fesztivál hivatalos megnyitója

„Szeretettel köszöntöm a 21. Budaörs Fesztiválon önöket” – kezdte a szokásos fordulattal a tegnap késő délutáni hivatalos megnyitót Wittinghoff Tamás polgármester, bízva abban, hogy sokaknak jelentenek a programok maradandó élményt. Mindenkit meginvitált a szombati utcabálra, ami arra is jó, hogy olyanokkal is találkozzunk, akikkel hétköznap nem biztos, hogy sikerül. S a vasárnapi zárókoncert előtt még nagyon sok esemény lesz – tette hozzá.

Selmeczi Ágnes fesztivál igazgató megerősítette, hogy ez a csütörtöki az első nap, bár már szerdán volt nulladik és a PostART-on műsorok. (Erről ITT tudósítottunk.) Szerinte minden olyan városnak, mint Budaörs szüksége van egy fesztiválra, de a mienk abban más, mint a többi, hogy innovatív, mert olyan fellépőket igyekeznek hívni, akikről bár még nagyon kevesen hallottak, de biztos, hogy a jövőben annál többen fognak.

Ezt követően Horváth-Töreki Gergely műsorvezető olyan kérdésekkel szórakoztatta a közönséget, hogy vajon ki, kinek hogyan tapsolna, műsorvezető társa Mocsári Nóra szinkronszínész pedig többek között József Attila idézeteket szőtt a mondandójába.

A városháza nagytermében azonban csütörtök este a főszerep Harcsa Veronikáé volt, aki alighanem a kivétel a fesztivál igazgató által korábban elmondottakhoz képest, hiszen a legismertebb magyar dzsesszénekesnőnk. Hangjával elvarázsolta a közönséget. Gyémánt Bálint gitáron kísérte, de természetesen szólózott  is. Néhány olyan dal is elhangzott tőlük, amit most nyáron vesznek majd lemezre. Veronika elmesélte, hogy gimnazistaként gyakran járt Budaörsre, mert itt lakott a barátnője, és utána egy fiúja is lakott itt, úgyhogy kissé nosztalgikus volt most ide visszatérnie. A koncert végén a vastaps alig akart szűnni.

 

A szintén tegnap megnyílt két kiállításról cikkeink ITT és ITT.

(A 21.Budaörs Fesztivál teljes programja ITT.)