Home Online Újság Városháza Friss hírek a Budaörsi Egészségügyi Központból – Változás a terhesgondozásban…

Friss hírek a Budaörsi Egészségügyi Központból – Változás a terhesgondozásban…

0
297

Változás a terhesgondozásban

A Budaörsi Egészségügyi Központban 2021. április 1-jétől a terhesgondozást a nőgyógyászati szakellátásba integrálják. A szolgáltatást a szakrendelő ellátási területhez tartozó (budaörsi, herceghalmi) kismamák nőgyógyászukhoz bejelentkezve vehetik igénybe. Az ellátási területen kívüli pácienseknek, amennyiben terhesgondozásra van szükségük, a saját ellátási területükön található terhesgondozót vagy nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresniük.

A  COVID-védőoltásról

Eddig mintegy ezer embert oltottak már be a Budaörsi Egészségügyi Központban, miután az emberi erőforrások minisztere COVID-oltópontnak jelölte ki.  Jelenleg kizárólag háziorvosi praxisokból beutalt betegeket fogadnak, személyre szóló behívás alapján. A behívóval nem rendelkező, oltóponti listán nem szereplő betegek beoltására nincs lehetőség. A COVID-oltást felvevő pácienseket arra kérik, hogy pontosan a megadott időpontra érkezzenek. A korán érkezők miatt sor képződik, az előírt távolság nehezen tartható. Az oltóponton minden esetben elegendő oltóanyag van az értesített páciensek beoltására. A korai sorállást semmi sem indokolja! Bővebben, hogy mit kell tudnia annak, akik a Kossuth utcai épületben található oltópontra kap behívót ITT olvashatnak.

 

Bevált az időpontos rendszer a vérvételnél

A Budaörsi Egészségügyi Központban végzett közfinanszírozott laborvizsgálatok igénybevétele 2021. március 16-ától előzetes időpontfoglalással lehetséges – írtuk. Időpontot foglalni a SYNLAB Hungary Kft. weboldalán lehet, valamint munkanapokon délelőtt 10 és 12 óra között személyesen a laborban, illetve a +36 30 327 1743-as telefonszámon is. Az első tíz nap tapasztalatai szerint gyorsan sikerül időpontot kapni és megszűnt a korábbi sorállás, várakozás.

“A kórházak irányítása alá kerülnek…”

“A döntéssel, hogy a veszélyhelyzet idejére a kórházak irányítása alá kerülnek az önkormányzati és magán szakrendelők egyetértek, bízom benne, hogy észszerű határok mentén fogják ezt a lehetőséget használni annak érdekében, hogy minél előbb véget érhessen a koronavírus-járvány, s más betegségek ellátása se kerüljön veszélybe” – mondja a Budaörsi Infó március 25-én megjelent cikkében Wittinghoff Tamás polgármester. Budaörsön az egészségügyi szolgáltató a Jump Kft., amely néhány hónapja a TritonLife Csoport tagja, és ez friss a rendelet az „önkormányzati fenntartású járóbeteg-szakellátó egészségügyi szolgáltató”-ra vonatkozik – tette hozzá. A magán intézményekről, amilyen a budaörsi is, már korábban született döntés (erről például ITT olvashatnak), ez a mostani a többi intézményre is kiterjeszti az intézkedést. A Budaörsi Egészségügyi Központban eddig ennek keretében egyetlen konkrét lépés az oltóponttá történő kijelölés volt.

Korábbi cikkeink a Budaörsi Egészségügyi Központról: ITT érhetők el.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here