Az ananásznak nemcsak hűsítő és szomjoltó hatása van a nyári napokban, hanem a diétázóknak is hasznos, mert zsírégető. Ezért ajánlom a forróságban „meleg szívvel”.
Hozzávalók:
- 20dkg csirkemell
- 1 csomag gyros fűszerkeverék
- 2 ek. olaj
- 1 zacskó gyors rizs
- 1 ananász
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Az ananászt félbevágjuk, majd a belsejét kikaparjuk. Az ananász külsejét hagyjuk meg a kész étel tálalására. Az ananászbelsőt felkockázzuk, a rizst megfőzzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk majd sóval, borssal és a gyros fűszerrel fűszerezzük. Kevés olajon megpirítjuk a csirkemelleket. A főtt rizst hozzáöntjük, majd egy 1dl vizet hozzáadunk és az ananászdarabokat is. Fedő alatt főzzük még egy picit, majd levesszük a tűzről és meghintjük petrezselyemmel. Végül beletöltjük a kivájt ananászhéjba és tálaljuk.
Nemcsak finom és egészséges, hanem az asztalon is jól mutat.
Jó étvágyat!
Írta és elkészítette: Kótányné Éva, fotó Kótány Katica
Sorozatunk korábbi cikkei:
Húsvéti ünnepi menüajánlatunk ITT.
Pestos táska farsangra ITT.
Csilis (de nem csípős) bab kanadai-magyar módra ITT.
Újévi lencseleves ITT.
Könnyű nyári hétvégi ebéd ITT.