Folytatódik az adventi programsorozat

0
1128

Pénteken Nagyné Kántor Éva, néhai budaörsi művész emlékére lezajlott a betlehemes jászol készítő verseny a Mindszenty iskolában. Az alkotások – mint minden évben – a városházára kerülnek át, ahol december 12-től láthatók január 6-ig. A római katolikus iskolában pedig vasárnap Mikulás napi kiállítás és vásár vette át a helyét.

Tegnap este, tehát december 9-én a Templom téren az adventi szentmise után kis ünnepség keretében felkapcsolták az adventi koszorún a második gyertyát. Utána a templomban a Kormorán koncertje volt, ami még nem ért véget, amikor a PostART-on már az Animo trio akusztik csapott a húrok közé.

Vasárnap délelőtt – ahogy tavaly ilyenkor – ismét láthattuk (illetve, aki akkor más programot választott, az először) Jókai Mór szívszorító karácsonyi  történetét a ”Melyiket a 9 közül?” – a Múzsák Társulata előadásában.

Délután 16 órakor pedig Szent Miklós püspök érkezett meg a római katolikus templomba. Az estét a Leopold Mozart Zeneiskola növendékeinek koncertje zárta az evangélikus templomban.

A programsorozat december 14-én Győrfi András könyvbemutatójával folytatódik a  PostART-on, és el ne felejtsük: megnyílt a karácsonyi vásár is a Templom téren. Igaz, kisebb, mint a fővárosban, de azért érdemes kilátogatni. Legkésőbb december 17-én a Budaörs Karácsonyára! Előző nap pedig bent a jó melegben kézműves vásár lesz az utolsó, kisebb ajándékok (vagy ötletek) beszerzésére.

További események:

Barokk Karácsony

December 15. 19.00 A Savaria Barokk zenekar tagjai korhű hangszereken és Ducza Nóra (szoprán) közreműködésével egy igazi adventi hangulatot árasztó nagyszerű koncertet adnek elő. Műsoron: J. S. Bach, Fr. Coupen, G.Ph. Telemann, M Corette, Esterházy Pál művei Művészeti vezető: Németh Pál. Helyszín: PostART kulturális színtér (Budaörs, Clementis L. utca és Ébner György köz sarok)

Karácsonyi fohászok

December 16. 19.00

A VIVART Budaörsi Sinfonietta adventi hangverseny a katolikus templomban.

Mozart: TeDeum

Torelli: Karácsonyi concerto

Bach: Magnificat,  Budaörsi Pro Musica Kórus (karigazgató Tóth Csaba)

Helyszín: Nepomuki Szent János Római Katolikus Templom – (Budaörs, Templom tér 1.)

Takáts Eszter és Horváth Misi duo koncertje

December 16. 20.00 Vitathatatlan, hogy hazán egyik legkreatívabb énekesnője Takáts Eszter, aki közel 30 éve a zene varázslatában él. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának ének-karvezető szakán végzett. Közel 20 éven át tagja volt, és Európa-szerte turnézott a Tillai Aurél vezette Pécsi Kamarakórussal. 2000-ben, Rómában részese lehetett annak, hogy az Orlando di Lasso Kórusversenyen 3 első díjat kaptak. Eszter később átnyergelt a könnyűzenére, ennek köszönhetően 2005-ben – Lukács Sándorral – megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivált. Számos formációban, köztük a GumiZsuzsiban, a Tea Culpában és a Pavilonban zenélt, mire tavalyelőtt az Európa Kiadó gitárosával, Kischner Péterrel létrehozta a Takáts Eszter Beat Bandet.

Horváth Misi hazánk egyik kiemelkedő tehetségű szájharmonikása. Az elmúlt évek alatt találta meg saját stílusát a hangszerein. Korábbi tanulmányai nem a megszokott afro-amerikai blues zenére, hanem a balkáni, latin, illetve ír népzenére épültek, melyek elősegítették egyedi, technikás, dallamos játékának kialakulását. Kettejük produkciója különleges fúzió, igazi zenei csemege. A belépés ingyenes! Helyszín: PostART kulturális színtér (Budaörs, Clementis L. utca és Ébner György köz sarok)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here