A Betlehemek vízkeresztig láthatók a városházán

0
957

Betlehem – ugyanaz a téma, és a gyerekek mégis évről-évre új tartalommal képesek megtölteni – hangzott el ma délután a budaörsi városházán a 2017-es betlehemes kiállítás megnyitóján. Wittinghoff Tamás polgármester felidézte, hogy a hagyományt Nagyné Kántor Éva, a Mindszenty iskola néhai tanára teremtette meg, és bár kezdetben csak a saját tanulóik, hamarosan a város többi iskolájából és egy-két éve az óvodákból is neveztek csapatok a jászolépítő versenyre, így városi esemény lett.

Ha már verseny, akkor zsűri és díjak is voltak. A gyerekek munkáit Gulyás Boglárka és Somogyi Ferenc budaörsi képzőművészek értékelték, és annyira nem volt könnyű dolguk, hogy minden korosztályban több első helyezettet hirdettek. Az oklevelet – külön a gyerekeknek és külön a felkészítő pedagógusoknak – illetve az ajándékcsomagot a katolikus iskola igazgatója Szabó István adta át.

Óvodák: elsők Kincskereső, Csicsergő, második Rózsa utcai, harmadik Holdfény utcai óvoda. Különdíj Réthelyi Zsófia és családja; Mindszenty Cica csoport és Bárány csoport.

Iskolák, alsósok: első 1. Számú 3.c osztály; második Mindszenty 3.b, harmadik Mindszenty 4.b. Különdíj Kesjár iskola 4.b.

Iskolák, felsősök: elsők Mindszenty 6.b, a Herman iskola és a Kesjár első és második csapata. Második a Herman másik csapata, harmadik Mindszenty 5.a osztálya.

A Betlehemek vízkeresztig, tehát 2018. január 6-ig láthatók a városházán.