Ebösszeírás augusztus 3-tól november 30-ig

0
632

Tájékoztatjuk a Tisztelt Budaörsi Ebtartókat, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávtv.) 42/B. § (3) bekezdése alapjánaz önkormányzatok ebrendészeti feladataik elvégzése körében, valamint a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást kötelesek végezni.

2020. augusztus 3. és november 30. között

a Budaörs közigazgatási területén tartott ebek összeírására kerül sor.

Az eb tartója/tulajdonosa köteles a megjelölt időtartamban az Ávtv. által meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.

Magánszemélyek számára is lehetőség van elektronikus ügyintézésre, gazdálkodó szervezetek, jogi képviselők, állami szervek számára kötelező.

 Az eb-összeíró adatlap letölthető, illetve benyújtható:

–        Elektronikus azonosítással

  • Elektronikus űrlap kitöltésével.

Iform-nyomtatvány (Iform űrlapok használatával kapcsolatos útmutató)

–        Elektronikus azonosítás nélkül – utólagos benyújtással (személyesen vagy postán keresztül)

  • a Budaörsi Ebnyilvántartó programon keresztüli gyors kitöltéssel.
  • Adatlap az állatorvosoknál is átvehető.
    A kitöltött és aláírt eredeti adatlap a Budaörsi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán (2040 Budaörs, Szabadság út 134.) személyesen is átvehető és kitöltést követően leadható
  • Az adatlap a Budaörsi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán (2040 Budaörs, Szabadság út 134.) személyesen is átvehető és kitöltést követően leadható.

Kérjük a tisztelt budaörsi ebtartókat, hogy az egészségügyi helyzetre tekintettel az elektronikus felületeken történő benyújtást részesítsék előnyben.

Minden ebről külön-külön adatlapot kell kitölteni függetlenül attól, hogy az eb tulajdonosa vagy tartója ugyanaz a személy.

Tájékoztatom Önöket, hogy az Ávtv. 42/B. § (2) bekezdése alapján az ebösszeírás során a települési önkormányzat jogosult kezelni a 42/A. § (4) bekezdés szerinti adatokat.

Az eljárás jogi alapja:

Köszönjük, hogy eleget tesz adatszolgáltatási kötelezettségének!

dr. Bocsi István jegyző

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here