Felmérés az elővárosi vasútért

0
608

Online felmérést indított a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) az agglomerációban ingázók közlekedési szokásainak feltérképezésére, a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia megalapozásaként. A kutatás során szeretnék többek között megtudni, hogy az autóval közlekedők milyen feltételekkel lennének hajlandóak vasútra áttérni.

 

A felmérés online tölthető ki a HÉTFA Kutatóintézet honlapján: hetfa.hu/ingazas Kitöltésével hozzájárulhatunk az agglomerációs közlekedési problémák csökkentéséhez.

A Budapest Fejlesztési Központ irányításával készül a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia (BAVS), amelynek legfontosabb célja a vasút versenyképességének növelése az agglomerációs közlekedésben. Ebben kulcsfontosságú, hogy az elővárosok és a külső kerületek lakói sűrűbb és gyorsabb vasúti szolgáltatásokhoz juthassanak. Ha ez megvalósul, jelentősen növekedhet a vasutat választók száma, csökken a közút terhelése, a környezet- és klímabarátabb kötöttpályás közlekedés összességében vonzóbbá válik.

A Budapest Fejlesztési Központ a kutatás elvégzésével a HÉTFA Kutatóintézetet bízta meg. A vizsgálat célja az ingázók közlekedési szokásainak feltérképezése, a vasúthasználattal kapcsolatos előnyök és hátrányok azonosítása, valamint az utazási módok közötti váltási hajlandóság felmérése.

Megbízható, a jövő alakítását megfelelően szolgáló eredmények akkor születnek, ha a budapesti várostérség minél több polgára választ ad kérdésekre.

Az online kérdőív kitöltésére 2020. augusztus 23-áig van lehetőség, a kitöltés 15 percet vesz igénybe.

Forrás: budaors.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here