Csaknem ötszázan futottak ma a félmaratonon

0
1000

Csaknem ötszázan álltak vasárnap rajthoz, hogy a Bridgestone Budaörs félmaratont teljesítsék, és még sokan váltóban, illetve az idén először lehetséges 7 és 14 kilométeren, valamint az 500 és 1000 méteres gyerekfutamokban. Az időjárás kedvezett a futóknak, még ha nem is sütött a nap, és néhány szervezési hibán kívül csak a nemenkénti váltó győzteseinek kihirdetése és jutalmazásának elmaradása lombozta le kissé az érintetteket.

Idén új főszervező rendezte meg a Bridgestonre Budaörs Félmaratont, mely így a Maratonman versenysorozat egyik állomása lett, de a máshol jellemző póló itt sajnos nem járt a nevezéshez. És bár a napsütés a korábbi évekhez képest ma elmaradt, nem is hiányzott a futóknak, hiszen az eső sem esett, így ideális időjárási viszonyok közt zajlott a futóverseny.

Elsőként, reggel 9 órakor a legkisebbek álltak rajthoz, azok, akik nem töltötték be a 7. életévüket, és nekik 500 métert kellett megtenniük. Ez idei újdonság volt, mert az óvodásoknak eddig nem volt futam. Az 1000 méteres távon a 7-12 évesek indulhattak el (a korábbi 14 helyett), azonban az ő idejüket nem mérték és a korábbi évek gyakorlatával ellentétben nem hirdettek korosztályonként dobogósokat sem. Nagy kár volt szakítani ezzel a hagyománnyal.

Ahogy az se nyerte el mindenki tetszését, hogy a 10-kor kezdődött “nagy versenyen”, melyre a korábbi évektől eltérően idén nemcsak a 21, hanem 7 és 14 kilométeres távra is lehetett nevezni, az első három helyett csak az első helyezett fiút és lányt díjazták.

Az útvonal nem sokban változott, azonban a tavalyihoz képest jobban figyeltek arra, hogy tényleg 21 kilométer legyen a félmaraton, illetve a befutót behozták az uszoda melletti parkolóba. Három helyen kaphattak frissítést a futók, és élő dobzenét adtak a benzinkútnál, ami nagyon jó hangulatot teremtett.

A leghosszabb táv legfiatalabb futóit a fiatalon elhunyt budaörsi üzletember családja által alapított Horváth Gyula emlékdíjjal jutalmazták.  (ITT olvasható róla cikkünk). Illetve ezen a távon már az első három helyezettet hirdették ki minden kategóriában, kivéve a váltók közül  a homogén női, illetve férfi csapatokat, őket ugyanis meglepő módon megint csak egyáltalán nem díjazták, csak a vegyesváltókat. Ami azért sem igazán esett jól az érintetteknek, mert a Bridgestone vállalat úgynevezett házi versenyében minden kategóriában kihirdették az első három helyezettet.

Az eseményt tombolahúzás zárta, ami szintén rendhagyó volt, de ez a fentiekkel szemben senkinek nem volt ellenére.

Összességében a fent leírtak ellenére a lényeg, hogy a győzteseken kívül sok először futó, illetve családok, baráti társaságok, egyesületek, klubok érezték ma a verseny után büszkének magukat, hiszen teljesítették a kitűzött távot.

A több csapattal is induló “Kocogi”-k edzője, Gyurcsák Szilvia például ezt írta már délután a közösségi oldalára: “Nagyon köszönöm a mai napot, én mint edző ismét büszkén álltam a pálya szélén. Klassz volt látni, hogy milyen jó kis csapatunk van. Mindenki nagyon büszke lehet magára. Jó volt látni, hogy egymásért is milyen izgalmakat élünk át. Nem szeretnék senkit külön kiemelni, mert MINDENKI FANTASZTIKUS volt!Lettek dobogósaink, lettek egyéni csúcsok, valakiknek életük első versenye volt! Köszönet a beugró futóknak a helyettesítést! Köszönöm, hogy a szabadidőtöket ismét Velünk töltöttétek!”

A TEVE (Tegyünk Együtt Városunkért Egyesület) elnöke Nagyné Gál Edit pedig ezt osztotta meg: Csapatban és egyéniben is képviseltük az egyesületet a Bridgestone félmaratonon. Büszkék vagyunk, hogy végigcsináltuk. És nagyon sok ismerőssel is találkoztunk.” Nekik is gratula.

A Budaörs Fejlődéséért Egyesületet pedig Tóth Ferenc önkormányzati képviselő képviselte itt is, aki szintén nem kis büszkeséggel mutatta meg, hogy érmet is nyert.

És persze voltak, akik nem futottak, csak futkároztak.

De ne maradjunk adósok az eredményekkel sem:

7 km női:

 1. Gabura Emőke
 2. Fehér-Salánki Teodóra
 3. Csörsz Cecilia

7 km férfi:

 1. Molnár Patrik
 2. Schmuck Balázs
 3. Bánhidy Attila

14 km női:

 1. Szentes Éva
 2. Kaszás Noémi
 3. Buthiné Pethes Adrienn

14 km férfi:

 1. Thürauer, Roman
 2. Telek Máté
 3. Dr. Pillér Benedek

21 km női:

 1. Túróczi Réka
 2. György Tera
 3. Gorsin, Katarina

21 km férfi:

 1. Berec Lajos
 2. Al-Hajal Sándor
 3. Horváth Géza

Vegyes váltó:

 1. CU GROUP
 2. KOCOGI 6.
 3. Mit kaaaaap!!!

Női váltó:

 1. Anya futni ment
 2. Lindab Girls
 3. KOCOGI 3.

Férfi váltó:

 1. CU GROUP
 2. KOCOGI 6.
 3. Mit kaaaaap!!!  A további eredmények ITT.