Nem tudta elfújni a szél sem a Vigasságokat

0
783

Nagyon színvonalasnak ígérkezett a Budaörsi Vigasságok szombati programja, és az időjárás előrejelzést hallgatva az előző, még nyárias napokban csak azért aggódtunk, hogy a beígért szélvihar és eső ne érjen ide szeptember 22-ére. De ideért. Ezért például péntek éjjel úgy kellett őrizni a már felállított színpadot a Templom téren, hogy ne legyen katasztrófa, és másnap reggel Selmeczi Ágnes, az esemény fő szervezője a közösségi oldalán adta közre, hogy életbe lépett a „B” terv, 10-kor a Makám koncertje nem a szabadban lesz, hanem a PostART-on.

A kézművesek, a régi és népi játékosok, no meg az ételt-italt kínálók ennek ellenére felállították a pavilonjaikat és reménykedve várták az érdeklődőket. Majd néhány óra múlva többen feladták és összepakoltak.

Ezzel párhuzamosan azonban néhány száz méterre a PostART nagyterme zsúfolásig megtelt emberekkel, főként kisgyermekes családokkal. Ám azoknak se kellett csalódniuk, akik apróságok nélkül érkeztek, mert a kávézóban szinte biztos, hogy találkoztak ismerőssel.

Illetve itt beszélgetett az a három kiváló festőművész is (P. Kovács Péter, Szőke Péter Jakab és Győrfi András) akiknek a képeiből eredetileg utcatárlat nyílt volna az Esze Tamás utcában, így azonban a festmények a PostART falára kerültek. Persze, a szabadban más lett volna a kiállítás hangulata, de így csak a látvány miatt érezhettünk némi borzongást, és nem a hideg okozta.

Még mindig a PostART-on maradva, a terem jobb sarkát a Kamaraerdei Közösségi Ház munkatársai lakták be. András csontkovácsolt, Rudolf Piroska textilszobrász az alkotásait tette ki, Misi bohóc lufit hajtogatott és a kamaraerdei napokon tőle megszokott humorral szórakoztatta az érkezőket.

 

 

 

Kora délután azonban kiürült a nagyterem, a kicsiket valószínűleg hazavitték pihenni, de késő délután az eleve ide tervezett Gourmand sessionra újra megtelt érdeklődőkkel, csak már egy másik korosztályból.

Kicsit korábban azonban a fiataloknak szánt zenekarok az eredetileg tervezett helyszínen, a Templom téren léptek fel. Hiszen amikorra elállt az eső és a szél a Lóci játszik zenekar már megérkezett, sőt a Nikola a tengernél gyerekelőadás és a mintegy háromnegyed órás street salsa bemutatója is a szabadtéren zajlott le.

Az esti bulikat már semmi nem zavarta, és amilyen kuszán indult a nap (hogy hova is menjünk, beleerősít-e az eső vagy alább hagy), olyan fergeteges hangulatban fejeződött be, egyebek között a Four You Acapella-nak és Middlemist Rednek, és mindenek előtt a szervezőknek köszönhetően.

 

Fotók: EE és Selmeczi Ágnes Facebook oldaláról