Bakai Gyöngyi: „Most aztán nagyon kell a kreativitás”

0
616

Az év végéhez közeledvén megkértünk néhány, városunk életében aktívan szerepet vállaló polgárt, mondják el, mennyire hozta őket, illetve az általuk képviselt szervezetet nehéz helyzetbe a koronavírus járvány és annak következményei. Ezúttal  Bakai Gyöngyi személyiségfejlesztő értékelőjét tesszük közzé.

„Én szeretem a munkámat”

Nekem sajnos a 2020-as év nagyon rosszul kezdődött. Január 9-én elvesztettem Édesapámat, aki iszonyú űrt hagyott maga után. Nehéz ebből a fájdalomból felállni. A munka sokat segít, azt hiszem. Én a karantén időszakot jól viseltem, azt éreztem, hogy most aztán nagyon kell a kreativitás, és ha jöttek az ötletek, akkor nem ültem le egy csöndes sarokba, és nem vártam meg, amíg elmúlik, hanem a tettek mezejére léptem, és megvalósítottam azokat. Én szeretem a munkámat. 2020. februártól főállásban is a Városi Ifjúsági Klubban dolgozom, mint kulturális szervező, és ezt nagyon élvezem. A csoportokat online is meg tudtam tartani, sőt még menet közben újak is alakultak. Szeretek csapatban dolgozni, és ezt most megtehetem. Hál’ Istennek jó csapat vagyunk, segítünk egymásnak, támogatjuk egymást, és ez nekem nagyon fontos volt, hogy végre ne dolgozzak magányosan. Élvezem így a munkámat.

A táborokat már megrendezhettük, így azért a tanév nem zárult rosszul. Szenzációs, élménydús táborokat szerveztünk (a gyerekek is ezt mondták..).

A lelkesedésem töretlen, és 2021-re is igyekszem/igyekszünk színvonalas programokat szervezni a fiataloknak, amellett, hogy a már meglévő csoportokat működtetjük (kortárssegítő csoportok, könyves kuckó…) Tervezünk diákújságíró fesztivált, rendhagyó irodalom órát Lois Lowry regényeire építve, és még nagyon sok olyan projektet, ami remélem, hogy maradandó élményeket fog nyújtani a gyermekeknek.

A Pszicho-Kuckót is működtetem, és mint addiktológiai konzultáns, logoterápiai tanácsadó és személyiségfejlesztő is dolgozom aktívan a Kuckóban. Az Ifiklubban is létrehoztunk egy Kuckót, ahol a foglalkozásokat tartom, így abszolút otthon érzem ott magam. Nem unatkozom, de egyszer már azt is szeretnék.

Bakai Gyöngyi budaörsi tevékenységével kapcsolatos korábbi cikkeink ITT találhatók.

A sorozat eddigi cikkei:

Dr. Gamal Eldin Mohamed: „Merítsenek erőt családjuk, barátaik szeretetéből”

Az ARTalakulás Galéria impozáns kiállítással kezdte az évet

“A természet nem hagyta magát, ontotta virágait”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here