„A természet nem hagyta magát, ontotta virágait”

0
540

Az év végéhez közeledvén, megkértünk néhány, városunk életében aktívan szerepet vállaló polgárt, mondják el, mennyire hozta őket, illetve az általuk képviselt szervezetet nehéz helyzetbe a koronavírus járvány és annak következményei. Elsőként Baráthné Bátai Beatrix, a Budaörsi Kertbarátok Dr. Luntz Ottokár baráti Köre elnökének évértékelőjét tesszük közzé.

Olyan szépen indult ez az év. A kertbarátok nagy lelkesedéssel készültek a márciusi NYITNIKÉK rendezvényre a Jókai Mór Művelődési Ház támogatásával. Lechner Judit kertészmérnök előadása, kerekasztal beszélgetés Bozsik Gazdával, a tavaszi magbörze és számos művészeti produkció maradt el a járvány miatt. A Galériában Lentz Klára gobelin kiállítása várja azóta is a látogatókat. A természet viszont nem hagyta magát, ontotta virágait és készült a „Tiszta, virágos Budaörs” versenyre. Mi is szépítettük kertjeinket, erkélyeinket, portánkat, hisz a ‘maradj otthon’ felkérés alkalmat adott a szorgos kezeknek, hogy előnyt kovácsoljanak a kényszerből. Az eredményt csak a bíráló bizottság láthatta és értékelte. Csapatunk három tagja kapott díjat.

Júniusban két évfordulót ünnepeltünk: Nagyné Ági kertjében a Kiskert és háziállat bemutató alapításának 12. és a Dr. Luntz Ottokár Kertbarát Kör megalakulásának 15. évfordulóját. 

Júliusban a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége 50. évfordulójára kaptunk meghívást, amelyen 14 kertbarát kör mutatkozott be terményeivel a Stefánia Palota udvarán. 


Július végén – szintén elnökhelyettesünk kertjében – először  tartottuk meg az általa kezdeményezett, hagyományteremtő „Kertbarátok Napja” rendezvényt nem csak a kör tagjainak, hanem a Jókai Mór Művelődési Ház Kertvarázslók Klubjának részvételével.

A budaörsi tájfajta őszibarack szemző vesszők szedése sem maradhatott el. Budaörs déli lankáin ismét mentettünk az öreg őszibarackokról szaporító anyagot, hogy jövő ősszel két éves csemetéket kaphassunk a faiskolából, a budaörsi kertekbe 2011 óta folyamatosan visszatelepített 420 darabos faállomány növelésére.

További rendezvényeinket a 2021. évre halasztottuk. Szeretnénk márciusban újult erővel a NYITNIKÉK tavaszváró programunkkal kezdeni, majd az Úr-napi virágszőnyeggel folytatni, és készülni a Budaörs Nap „Ide süss” forgatagára. 

Kapcsolódó cikkeink: ITT érhetők el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here