Karácsonyi klip készült a budaörsi kőhegyi kápolnában – kiegészítve a videó linkjével!

0
761

A budaörsi kőhegyi  Szeplőtelen Fogantatás Kápolnában forgatták azt a klipet, amivel karácsonyra készül a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET). A szép helyszín sokakat megihlet.

Az online karácsonyi üzenetet az EMET és az NKA pályázóinak és a művészeteket szerető közönségnek készítették, egy betlehemes dalfeldolgozás és egy adventi Pilinszky János-idézet segítségével – olvasható a szervezők MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. Mint írják, a dalválasztás, a közreműködő művészek és a vizuális forma szimbolizálja az NKA küldetését, az együttműködés erejét a kulturális szektor minden szereplője között, valamint a különböző művészeti ágak és művész-korosztályok harmonikus együttélését.
Az A kis Jézus aranyalma kezdetű dalt operaénekesek, népzenészek, popénekesek, színművészek, ismert muzsikusok szólaltatják meg az EMET egyik kiemelt támogatottjával, a Szent Efrém férfikarral kiegészülve.
A klipben a Pilinszky-idézetet Molnár Piroska, a nemzet színésze adja elő, a további szólisták között van Annus Réka népi énekes, Fehér Elemér klarinétművész, Fischl Mónika és Fürjes Anna Csenge operaénekesnő, Gubik Petra színművész, Herczku Ági, Lakatos Mónika, Nagy A karácsonyi alkotást Lőrinczy György, az NKA alelnöke koncepciója alapján Novák Péter színész, énekes, szövegíró, zeneszerző, műsorvezető szerkesztette és rendezte. A dal átdolgozása Szokolay Dongó Balázs zenész munkája, míg a zenei rendezésért Salamon Beáta népzenész felelt.
A filmet az EMET és az NKA közös közösségi oldalán mutatják be hamarosan és számos médiumban találkozhatnak vele a nézők 2020 karácsonyán, és csodálkozhatnak rá a csodálatos budaörsi kőhegyi kápolnára.

Frissítés: ITT érhető el az elkészült videó.

Forrás: MTI, fotó Kótány Katica

A kápolna történetéről ITT írtunk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here