Alkotni öröm – Happy Bird Art Stúdió

0
42

Jó szívvel ajánljuk az újonnan alakult budaörsi Happy Bird Art Stúdiót az alkotás és kreativitás iránt érdeklődőknek.

Alkotni öröm

Elsősorban 5-14 éves gyerekeket várnak a foglalkozásokra a Happy Bird Art Stúdióba, ahol az izgalmas feladatok mellett igazi közösségre is találhatnak a résztvevők. Mai rohanó világunkban az alkotás örömét és a közösségépítés fontosságát akarja hirdetni Mercz Valéria, a stúdió alapítója.

A madarak a szabadság, finomság, légiesség jelképei – magyarázza a névválasztást Mercz Valéria, a Happy Bird Art Stúdió vezetője. Továbbá ezzel kicsit magára is utal, aki 2021-ben „visszarepült” Magyarországra az USÁ-ból, ahol 2005-től élt a családjával, és sok mindent hozott haza a munkájához.

A foglalkozások igény szerint két nyelven zajlanak, magyarul és angolul, ez utóbbi természetesen elsősorban azoknak, akik igénylik és fogékonyak a nyelvtanulásra.

Valéria középiskolai tanárként, majd HR-s tanulmányai és munkája során sajátította el az emberekkel való foglalkozás fortélyait. Az USÁ-ban tervezőgrafikusi végzettséget is szerzett, cégek arculattervezésével foglalkozott. Rajzolni pedig mindig szeretett és saját gyerekeivel is sokat alkotnak közösen. Szolgáltatásként művészeti stúdiót alapított az USÁ-ban, s az ottani élményekre és tapasztalatokra építve hozta létre itthon az új alkotói „fészkét” a Budapesti út 106. alatt.

A kezünkkel való ügyeskedés nagyon fontos szerepet játszik a finommotorikus képességek és az agyunk fejlődésében – hangsúlyozza. A foglalkozásokat komplex alkotói feladatokra építi, szívesen használja a 3D-s mixed-média technikákat, a papír, textil – és egyéb anyagok ötvözését.

Sikeresen fejeződtek be már itt, Budaörsön az első nyári táborok – tudjuk meg -, ahol a kézi munka mellett az olvasás is fontos szerepet kapott. A gyerekek különösen szerették, amikor történeteket építhettek fel egy-egy alkotási feladat köré. Valéria igyekszik holisztikus szemlélettel megközelíteni a dolgokat, az érzelem, az élmény felől, hiszen ezekre emlékszik majd már felnőttként is a mai gyerek.

Szerepjátékok, bábozás, sztorizás: ha totemoszlopot építenek kollektíven, akkor szó esik az indián legendákról, ha nyuszifarmot készítenek, akkor kitalálnak róluk egy történetet, amit közösen el is játszanak. Valéria szerint a legkönnyebb az 5-10 éves korosztályt motiválni, mert gyermeki létükből fakadóan még mindenre kíváncsiak, nagy lelkesedéssel dolgoznak a másfél órás foglalkozások alatt.

És mit gondol a „próbaóra” után egy résztvevő? „Valéria rendkívül nyitott, kedves és segítőkész” – válaszolja kérdésünkre a 14 éves Maja, aki nagyon élvezte, ahogy a Minion figurák elkészültek ceruzája alatt, s amiket hamarjában „rávarázsolt” egy textiltáskára.

Jó szívvel ajánljuk tehát a stúdiót a tanulni és alkotni vágyó gyermekeknek és felnőtteknek is, vagy akár egy kivételes születésnapi bulihoz kreatív helyszínnek!

Happy Bird Art Stúdió

2040 Budaörs, Budapesti út 106.

Tel.: 06 30 412 4208

email: happybirdartstudio@gmail.com

web: www.happybirdartstudio.hu