Roma nemzetiségi képviselőjelöltek – Budaörs

0
71

NEMZETISÉGI VÁLASZTÁS IS LESZ JÚNIUS 9-ÉN

A magukat valamelyik nemzetiséghez tartozónak valló választópolgárok május 31-én 16 óráig kérhetik felvételüket a nemzetiségi névjegyzékbe. Aki ezt elmulasztja, nem szavazhat a nemzetiségi képviselők választásán és értelemszerűen jelöltként sem indulhat azon. Azok, akik ezt már korábban, például a 2022-es országgyűlési választáskor megtették, a nemzetiségi névjegyzékből való törlésüket is eddig az időpontig kérhetik. Budaörsön jelenleg német, roma, szerb, román és görög nemzetiségi önkormányzat van.

Roma nemzetiségi képviselőjelöltek

BAJNÓCZI KRISZTINA óvodapedagógus, hidat képez a cigány és a nem cigány kultúra között, a gyermeknevelés mellett fontos számára a magyar és a cigány tradíciók megőrzése és védelme.

DANYI SZILVIA MÁRIA, aki a munka mellett, a családi otthon melege megőrzése mellett nemzetiségi önkormányzati képviselő-jelölt. Szabad-e, lehet-e egy 2 gyermekes nőnek politikai, társadalmi tevékenységet vállalni? Egyértelműen IGEN!!!

FEKA BÉLA – PUTU, a Romano Glaszo együttes zenésze, tanár, labdarúgó. Művészet, sport, oktatás, hagyományőrzés és felelősségvállalás.

LAKATOS GYÖRGY JÁNOS zenész, sportoló. Foci, zene, társadalmi felelősség.

100%-ban magyar, 100%-cigány. Jól érzi magát magyarként és cigányként, számára nem jelent gondot a két kultúrában élni, létezni, neki ez a természetes.

LAKATOS SAROLTA, aki a XXI. század kihívásainak akadályait is veszi, de ugyanakkor megtartja a cigány népszokásokat és hagyományokat. Tiszteli a tradíciókat, ezek adnak neki erőt abban, hogy a modern világunkban is érvényesüljön. Tanár, utazó zene-és táncpedagógus, énekes, táncművész, koreográfus, nemzetiségi önkormányzati vezető.

Bővebben: https://www.facebook.com/romano.glaszo

Ahol személyesen is találkozhatunk velük: Budaörsi Emberi Hang Fesztivál június 3-9-ig – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Kapcsolódó cikkünk: https://budaorsinaplo.hu/bemutatkoztak-a-nemet-nemzetisegi-kepviselojeloltek/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here