Ahogy helyi képviselőink látják az elmúlt másfél évet (4. rész)

0
457

Néhány önkormányzati képviselőtől kértük, hogy írja meg, miket tapasztalt a környezetében az elmúlt bő másfél év alatt a pandémia idején és mire számít nyáron és az év végéig. Bár politikai hovatartozásuk alighanem meghatározza nézőpontjukat, hogy mit emelnek ki, abban egyetértenek, hogy „változóban van a világunk és benne Budaörs is változik”.

Kisberk Balázs (Gazdakör)

Egy ilyen nagyarányú pusztító járványhelyzet után nehéz a feltett kérdésre válaszolni, hogy mit tapasztaltam az elmúlt másfél évben a környezetemben. A Gazdakör elnökeként nagyon fontos volt a Budaörsön ötödik éve működő termelői piac működtetése, aminek a létét fenyegette a vírus elleni védekezés miatt bevezetett korlátozások betartása és betartatása. Ám a nehézségek ellenére sikerült a piacot életben tartani, elsősorban az itt lakók fegyelmezettségének köszönhetően és annak, hogy a piacon árusító gazdák töretlen élni akarással tették a dolgukat. A vírushelyzet enyhülésével bevezettük a gazdalátogatásokat, hogy ezzel is tudatosítsuk számukra azt, hogy számítunk a munkájukra és nagyra értékeljük mindazt, amit a vásárlók ellátásáért tesznek. A piac ellátottsága nem csökkent, sőt egyre nagyobb a felhozatal és bővül a vevőkör is.

Mint önkormányzati képviselő természetesen figyelmet fordítottam városunk életére is, amely szintén megszenvedte az elmúlt másfél évet. Budaörsön töretlen erővel folynak az építkezések. Sokak szerint túltelített a város, ami részben igaz, viszont a fejlődés elé nem lehet akadályokat gördíteni.

Városunk társadalmi és kulturális élete szintén megsínylette az elmúlt időszakot. Gondolok itt a különböző klubokra, amelyek még mindig zárt ajtókkal „működnek”. Még elgondolni is rossz, mi lehet a sok összeszokott idős emberrel, akiknek a társaság helyett a magányt kellett választaniuk. Úgy tudom, hogy augusztus végén nyit a művelődési ház és vele együtt a Nyugdíjas Ház is. Remélem, hogy hamarosan oda is visszatér az élet, és mint korábban tettem, mint a Gazdakör elnöke visszatérhetek a munkatársaimmal látogatóként egy-két klubdélutánra, hogy megkóstoltassam a tagokkal a hazai ízeket. Bízom benne, hogy lesznek rendezvények, amelyeken ismét aktívan ott lehet a Gazdakör. Természetesen szervezzük a piacon a saját rendezvényeinket is, amelyek a járvány előtt igen népszerűek voltak a városban.

Szeretném még megemlíteni és megköszönni az elmúlt időszakban az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját, és azt, hogy az oltási programokat zökkenőmentesen hajtották végre.

Most júliust írunk, tehát bőven van még idő bepótolni az elmaradt nyaralásokat, a testet és lelket pihentető kikapcsolódást, mert e nélkül károsodik az emberi szervezet, megrendül az egészség. Már pedig egészségesen és elsősorban beoltottan kell nekivágnunk az ősznek, hogy az esetleges újabb vírustámadásokat ki tudjuk védeni.

A sorozat cikkei: ITT és ITT és ITT olvashatók.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here