Hazai és nemzetközi sikerek a Budaörsi Sport Clubnál

0
355

A BSC versenyzői a pandémia alatt is edzettek, így nagyon örültek a fokozatos nyitással együtt járó versenyzési lehetőségeknek és persze az eredményeknek.

Tenisz

Teniszezőink lejátszották az idei évi Férfi Szuperliga mérkőzéseiket.

Július 5-én hazai pályán fogadták a Pasarét TK együttesét, ahol sajnos nem tudtak nyerni. A végeredmény 5:2 a pasarétiek javára.

Július 06-án idegenben léptek pályára a Diego SC ellen. Ezúttal vendégként sem tudtak diadalt aratni játékosaink, 5:2-es végeredmény született.

Július 08-án ismét hazai pályán vették fel a küzdelmet a GYAC csapata ellen. A tavalyi bajnokok ellen is sajnos a papírforma érvényesült. 5:2-es végeredmény született, így a csapatunknak helyosztó mérkőzéseken kellett bizonyítani rátermettségét.

Helyosztó mérkőzéseiket is lejátszották teniszezőink a Férfi Szuperligában. Július 10.-én a Kőszeg SE csapatát fogadták hazai pályán, ahol játékosaink nagy csatában végül 5:2 arányú győzelmet arattak.

A második helyosztó mérkőzésen szintén sikert arattak játékosaink. A Hoker-Fagyas SE csapatához utaztak, ahol izgalmas mérkőzéseken végül 6:1 arányban tudtak diadalmaskodni.

Ezzel a két győzelemmel a Budaörsi Sport Club a 6. helyen tudta zárni az idei évi Férfi Szuperliga csapatbajnokságot, elérve ezzel a fő célját, miszerint a következő bajnokságban is a legmagasabb osztályban szerepelhet.

Idén Balatonbogláron rendezték meg a korosztályos Vidék Bajnokságot, ahol minden korosztályban megméretették magukat játékosaink.

Egyéniben Varga Zsombor és Kunos Ádám egészen a nyolcaddöntőig menetelt, ahol azonban sajnos mind a ketten alulmaradtak a maguk mérkőzésén.

Varga Zsombor azonban párosban felért a dobogóra! Páros társával a 3. helyen zárták a versenyt!

A lányoknál Semperger Rebeka remekelt, ugyanis sérülése, betegsége okán hosszú kihagyásra kényszerült az utóbbi időben, azonban most visszatért és egyből a 3. helyen zárta versenyt.

Párosban szintén fel tudott lépni páros társával a dobogó 3. fokára.

Atlétika

Atlétika szakosztályunkban igencsak jól indult a nyár!

Csontos Márton július 3-án Győrben rendezett versenyen magabiztosan szerzett aranyérmet diszkoszvetésben 54,80 méteres dobásával. Ezzel az eredménnyel már biztos résztvevője a 2021. július 15-től Tallinban, megrendezésre kerülő U20-as Európa Bajnokságnak! Marci már kilenc éve a versenyzőnk. Edzőjével, Gulyás Norberttel nagyon sikeres csapatot alkotnak, aminek mostanra meg is lett az eredménye, hála Marci alázatos és kitartó munkájának. Biztosak vagyunk abban, hogy sok jobbnál jobb eredmények fognak még születni a közeljövőben. Sok sikert az EB-n!

Asztalitenisz

A 2021. évi Utánpótlás Európa Bajnokságot a horvátországi Varasd városában rendezi meg az európai asztalitenisz szövetség. Július 18.-a és augusztus 2.-a között. A Budaörsi Sport Clubot az U19-es korosztályban Dari Helga képviseli. Helga fiatal kora ellenére már az ötszörös magyar bajnok felnőtt csapatunk tagja, és nagyon bízunk abban, hogy az egyéni, csapat, páros, vegyes páros versenyszámok alkalmával sikeresen fogja képviselni a magyar asztaliteniszt és egyesületünket egyaránt.

Úszás

Éremeső a Delfin Régiós Bajnokságon – Dunaújváros

Ismét fantasztikus teljesítményről és kimagasló eredményességről számolhatunk be! A Budaörsi Sport Club úszópalántái a Delfin Régiós Bajnokság alatt megint megmutatták a rengeteg edzés és a kitartó munka eredményét. A kétnapos bajnokság egyik versenynapja sem nyúlt túl hosszúra, a jól felkészült gyerekek pedig megint megcsillogtatták profi hozzáállásukat.

Eredmények:

Arany:

Cseke Máté – 50m pillangó, 200m vegyes, 200m gyors, 50m hát, 50m gyors

Nagyházi Bence – 100m mell, 50m gyors

4x50m fiú gyors váltó – Kőrössy Botond, Drommer Benjámin, Nagyházi Bence, Cseke Máté

4x50m MIX gyors váltó – Ábrahám Amália, Cseke Máté, Udvardi-Molnár Eszter, Nagyházi Bence

Ezüst:

Nagyházi Bence – 50m pillangó, 200m hát, 50m hát,100m pillangó, 100m hát

4x50m MIX gyors váltó – Cseke Máté, Ábrahám Amália, Nagyházi Bence, Udvardi-Molnár Eszter

Bronz:

Kovács Máté – 100m mell

Kőrössy Botond – 100m mell, 100m gyors, 50m hát, 50m mell, 50m gyors

Nyári Hanna – 100m mell, 200m mell

4x50m lány gyors váltó – Hegedűs Lilla, Nyári Hanna, Udvardi-Molnár Eszter, Ábrahám Amália

Fekete Benjámin – 200m mell

Drommer Benjámin – 50m mell

Gratulálunk nektek a rengeteg begyűjtött oklevélhez is!

Még egy sokatmondó táblázattal is érkeztünk, amiben egyesületünk szereplését láthatják. Fontos mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen a két régió összesítésében (figyelembe véve a létszámot és az eredményeket is) az 1. helyen végeztünk.

Büszkék vagyunk rátok!