Két épületet vásárolt meg a budaörsi Terraparkban az M7 CEREF II Alap

0
411

Két épületet vásárolt meg a budaörsi Terraparkban az M7 Real Estate („M7”) – derül ki a cég által tegnap kiadott sajtóközleményből –, az M7 CEREF II Alap megbízásából.

A két épület összterülete 28 500 négyzetméter és jelenleg olyan multinacionális vállalatok bérlik, mint például az Invitech, a Tchibo, a Continental, vagy a Türk Telekom. Az M7 CEREF II eddig nyolc, mintegy 110 000 négyzetméter összterületű ingatlaneszközt vásárolt Magyarországon, Horvátországban és Lengyelországban. Magyar Balázs, az M7 Real Estate magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta: „A Terrapark (két épületének! – a szerk) megvásárlása egy újabb jelentős akvizíció a CEREF II-es alapunkba. Továbbra is aktívak maradunk központi piacainkon, azaz Magyarországon, Horvátországban és Lengyelországban, ahol folyamatosan keressük az új lehetőségeket az Alap számára, miközben az M7 CEREF I portfóliónk vagyonkezelési programját is teljesítettük”. (Forrás: ITT)

Az irodaház fejlesztés a Terrapark területén az 1990-es évek közepén kezdődött el. Akkor jött Magyarországra a müncheni Blum család, mely a München környékén szerzett közel 100 éves tapasztalatokat felhasználva nemcsak megálmodta, hanem részben meg is valósította a ma itt található irodaház komplexumot. Meghatározó szerepe volt a budaörsi fejlesztésekben az időközben kivált Heczey Györgynek is. Az irodaházak egy részét (köztük a fenti kettőt) évekkel ezelőtt az alapító eladta, így az irodaparkban több tulajdonos lett, de a legfontosabb C és D tömb bérbeadással való üzemeltetését a mai napig megtartotta. A Terrapark életében 2021 elején fontos, belső változás zajlott le, generációváltás miatt ugyanis az eredeti tulajdonosok gyermekei vették át a stafétabotot.

A most bejelentett tulajdonosváltás kapcsán annyit tudtunk meg, hogy az érintett két épületnek az M7 CEREF II az ötödik tulajdonosa, és bizony eddig minden új tulajdonos távlati terveket fogalmazott meg. A Terrapark Kft. vezetése pedig elsősorban nem versenytársat lát bennük, hanem örülnének, ha minél több új cég jönne ide, hiszen így például akár a saját buszjáratot is (amit részben a Covid miatt jelenleg szüneteltetni kénytelenek) közösen indíthatnák újra.

Kapcsolódó cikkünk: https://budaorsinaplo.hu/tulajdonosi-generaciovaltas-a-terraparkban/

További cikkeink a Terraparkról ITT.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here