A tehetősebb családok segítsenek…

0
709

Lakóhelyünkről, Nagykovácsiból elindítottunk egy civil kezdeményezést a nehéz gazdasági, szociális körülmények között élő és a járványhelyzet következtében még nehezebb körülmények közé került családok megsegítése érdekében.


Alapgondolatunk az, hogy a tehetősebb családok segítsenek azoknak a családoknak, ahol az említett krízishelyzet miatti jövedelemkiesés hatására jóformán csak a családi pótlék maradt, mint rendszeres jövedelemforrás. Úgy gondoljuk, különösen a Budapest vagy a Budapest környéki települések, illetve a nagyobb
városok lakói között sokan lehetnek, lehetünk, akik ebben az időszakban szívesen felajánlanák az egy gyerekre jutó családi pótlékukat (vagy jövedelmük egy kis hányadát), ha biztosan tudnák, hogy ezzel más családokon segítenek, és hozzájárulnak ahhoz, hogy az ország távolabbi, hátrányos helyzetű településein élő gyerekeknek se kelljen éhezniük, érezhessék, gondolnak rájuk mások. A kezdeményezésnek ezért is adtuk a Családok a
családokért címet. Azt gondoljuk, annak is szimbolikus üzenete van, ha ez Nagykovácsiból indul, amely a legelsők között van mind a befizetett személyi jövedelemadók, mind a gyerekszületések száma tekintetében. Arra gondolunk, nagyon jó üzenet lenne az is, ha ehhez a kezdeményezéshez csatlakoznának a hasonló helyzetű települések.
Tudjuk, az önkormányzatok lehetőségei is nagyon korlátozottak, és a mi településeinken is többen szorulnának segítségre. Ezért is fontos, hogy ez civil, felelős állampolgári kezdeményezés, és magánemberek részvételére szólítunk fel.
Szerencsére van jó néhány olyan szervezet, akik már régebb óta segítenek rászorulóknak, ismerik a helyi viszonyokat, vannak kapcsolataik és hitelesek mindenki számára. Az alábbi szervezetek azonnal éltek is az általunk felkínált lehetőséggel. A köztünk létrejött megállapodások alapján a támogatások megítélése és átadása rajtuk keresztül történik:
1. Age of Hope – Tóth Ákos,
2. Ág Szegényekért Egyesület – Kelemen János,
3. Idetartozunk Egyesület – Setét Jenő, Bari Jutka,
4. Igazgyöngy Alapítvány – L. Ritók Nóra,
5. Katolikus Karitász, Nagykovácsi – Kemenes Gábor atya,
6. Máltai Szeretetszolgálat, Tarnabod, Biztos Kezdet Gyerekház – Kálosi Katalin,
7. Oltalom Karitatív Egyesület – Iványi Gábor, Iványi Éva,
8. Pannonhalmi Karitász – Lőrincz Pál atya,
9. SZETA (Szegényeket Támogató Alapítvány), Egri Alapítványa – Dr. Farkas Zsuzsanna,
10. SZOCSOMA (Szociális Csomagküldő Mozgalom Alapítvány) – Kiss Anikó.

A program leírása és részletei az alábbi linkeken találhatóak:
http://nemzetiminimum.hu, https://www.facebook.com/pg/csacsa2020

A kezdeményezők:
Hevér Gábor, Horgas Péter, Koskovics Éva, Kürti Judit, Nemzeti Minimum Alapítvány

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here