Nyári kreatív, napközis táborok a BABtér szervezésében

0
636

A budaörsi BABtér, azaz a Budaörsi Animációs és Kreatív Tér ismét meghirdeti a népszerű nyári napközis táborait és már elindult a jelentkezés. Idén az animáció mellett grafikai és zenei csoportok is indulnak a 7–15 éves korosztály számára. A tábori gyerekek a BABtér 300 négyzetméterét használhatják ki, a belső udvaron pedig a gyerekekkel játékos kiegészítő foglalkozásokat tartanak. Pihenésként a Primanima fesztivál legjobb gyerekfilmjeit vetítik le délutánonként.

A nyári táborok a BABtér kreatív heti foglalkozásaiból, a Primanima Animációs Játszóházból, valamint a grafikai és zenei szakköreiből nőtték ki magukat. A szervezők és a gyakorlott művészpedagógusok célja, hogy a tábor során a gyerekek el tudjanak merülni az egyhetes intenzív alkotómunkában, megéljék a kreatív tevékenységek örömét.

ANIMÁCIÓS NAPKÖZIS TÁBOR

A BABtér animációs-rajzfilmes művészeti tábora töretlenül népszerű! Az egyhetes napközis tábor során a gyerekek a legkülönfélébb animációs műfajokat, a báb-, gyurma-, legó-, papírkivágásos és digitális animációt trükkjeit tanulják majd meg. Otthonos hangulatú termekben animációs jeleneteket készíthetnek, és megrendezhetik első animációs kisfilmjüket is. A pedagógusok segítenek abban, hogy megtanulják kreatívan használni a digitális eszközöket, miközben egyidejűleg visszavezetik őket a hagyományos anyagok szeretete és használata felé is. Az eszközök ugyanakkor mindvégig a háttérben maradnak, mert a főszerep a gyerekeké, akit a foglalkozás során bátorságot kaphatnak kreatív képességeik kibontakoztatásához. A utolsó nap délutánján a gyerekeknek és szüleiknek levetítik a táborban készült filmeket.

Időpontok: (Naponta 8-17 óra között)

 1. tábor: június 22. – június 26.
 2. tábor: június 29. – július 3.
 3. tábor: július 6. – július 10.
 4. tábor: július 13. – július 17.
 5. tábor: július 20. – július 24.
 6. tábor: július 27. – július 31.

Igény esetén augusztusi táborokat is meghirdetnek.

Korcsoport: 8–14 év

Létszám csoportonként: maximum 15 fő (a 4. és 5. tábor esetében 9 fő)

Táborvezetők: Patrovits Tamás, Vezsenyi Tamás, Módy Luca, Somorjai-Pálvölgyi Nóra, Miklós Ádám

GRAFIKAI-FESTÉSZETI NAPKÖZIS TÁBOR

A grafikai eszközökkel (Présgép, rézkarcnyomó, festészeti eszközök) gazdagon felszerelt stúdió kreatív alkotótábora szintén hétfőtől péntekig várja a gyerekeket. Az élményalapú napközis táborban illusztrációkészítéssel, sokszorosított grafikával és digitális képek is készítésével foglalkoznak majd és a gyerekek számos kreatív, gyakorlati képzőművészeti ismeretet szerezhetnek. A résztvevőknek megmutatják a hagyományos technikákat ugyanúgy, mint a legismertebb digitális képkészítési módszereket.

Időpontok: (Naponta 8-17 óra között)

 1. tábor: június 29 – július 3.
 2. tábor: július 6 – július 10.
 3. tábor: július 27 – július 31.

Igény esetén augusztusi táborokat is meghirdetnek.

Táborvezető: Patrovits Tamás, animációsfilm-rendező, grafikusművész, művészeti oktató

Oktatók: Somorjai-Pálvölgyi Nóra, Miklós Ádám és napi oktatók

Korcsoport: 7–14 év

Létszám csoportonként: maximum 10 fő

 

ZENEI NAPKÖZIS TÁBOR

A napközis zenei tábor résztvevői elkezdhetnek tanulni a különböző hangszereken (gitár, basszusgitár, dob, elektromos dob, zongora, szintetizátor, ukulele, baglama, ütőgardon és más különleges húros és ütős hangszerek), megismerkedhetnek különböző felvételi dj és stúdiótechnikákkal és az együtt zenélés alapjait illetve a saját zenei ötletek otthoni megvalósításának fortélyait sajátíthatják el. A táborban lehetőség lesz hangeffektek készítésére is, azaz a gyerekek megtanulhatják azt is, hogy mi szükséges egy némafilm hangosításához, ami igazán különleges élmény számunkra. Mindez a BABtér különleges, zenei stúdiójában zajlik, a végeredmény pedig olyan hangfelvétel, amit a tábor végén a gyerekek elvihetnek és szabadon felhasználhatnak. A tábor Kovács Gergő zenész vezetésével, együttműködve más zenészekkel és további oktatókkal személyre szabott módszerekkel zajlik.

A táborhoz teljesen kezdőként is lehet csatlakozni, de természetesen azok jelentkezését is szívesen várjuk, akik már rendelkeznek zenei- vagy hangszeres előképzettséggel.

Időpontok: (Naponta 8-17 óra között)

 1. tábor: június 29 – július 3.
 2. tábor: július 6 – július 10.

Igény esetén további  táborokat is meghirdetnek.

Táborvezető: Kovács Gergő zenész

Korcsoport: 8–15 év

Létszám csoportonként: maximum 8 fő

További információ, jelentkezés a táborokra a BABtér honlapján lehetséges, illetve a (+36) 20 2999 985-ös telefonszámon és a nora@babter.hu címen és a tábor Facebook eseményéhez is lehet csatlakozni.