Mozgási lehetőségek Budaörsön a szabadban és a játszótereink

0
5609

Nagyon sokan használták ki mozgásra a szabadban a kijárási korlátozások feloldása utáni első napot tegnap Budaörsön is. Egy régebbi cikkünkben szedtük össze, hol van erre lehetőség, ezt olvashatják. Az alább felsorolt sportpályák „bemelegítésként” akár biciklivel is elérhetők a városon keresztül futó, több kilométer hosszú kerékpárúton. A játszótereket is bemutattuk, bemutatjuk.

A lakótelep szélén, a Herman Ottó Általános Iskola udvarán kígyózik a tömegeket vonzó futókör. Előnye, hogy itt kapott helyet a szabadtéri kondipark is, ahol futás előtt vagy után át lehet mozgatni az izmokat az erőgépeken. A sporteszközök vastag gumiszőnyegen állnak, felettük pedig napvitorlákat feszítettek ki. A kezdőket részletes leírások segítik a használatban.

A Százszorszép Bölcsőde mellett, a Bretzfeld utcánál található játszóteret ugyan már korábban is bemutattuk, akkor értelemszerűen a játszóterek között, de itt is érdemes megemlíteni, mert mellette elkerített, műanyag borítású kosár- és focipálya található.

A Törökugrató lábánál, a Bazsarózsa utcáról nyíló erdei tanösvény és tornapark mintegy 750 méter hosszú, terepfutásra is alkalmas, a körülbelül százméterenként elhelyezett sporteszközök pedig színesíthetik a programot. Ám vigyázat, itt nem minden eszköz van használatra alkalmas állapotban!

A hegy másik oldalán, az Árok utca és az Őszirózsa utca között terül el Budaörs legnagyobb játszóparkja, amit mindenki a mellette lévő ABS néven emleget. Ez egy valódi családi játszótér: a park útjai kitűnőek a kicsik biciklitanulásához, a nagyobbak számára pedig ott a kosár- és focipálya, valamint a merészebbek kipróbálhatják a gördeszkaparkot is.

A kamaraerdei Hosszúréti patak melletti, 738 méter hosszú futópálya igen népszerű, a magas fákkal körülvett területen élmény a kocogás. Kissé távolabb pingpong- és sakkasztalok állnak, valamint focipályák is találhatók.

A legújabb létesítmény a városi uszoda mellett lévő új kültéri kondipark, amely az önkormányzat és Budaörs Handball közös beruházásában jött létre 2018-ban. (Bővebben: https://budaorsinaplo.hu/uj-kulteri-kondiparkot-adtak-at-budaorson/)

A parkok látogatása és az eszközök használata előtt az esetleges problémák elkerülése érdekében érdemes átolvasni az adott területre vonatkozó házirendet, amelyet általában a kapura vagy a kerítésre függesztenek ki.

Összeállításunk a budaörsi sportolási lehetőségekről ITT.

A játszóterekről is sorozatban számoltunk be, elérhetők ITT és ITT és ITT és ITT.