Szeptember 11-én lesz lomtalanítás a lakótelepen

0
484

Budaörsön a szemétszállítás mellett a lomtalanítást is az ÉTH Nkft. (Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft.) végzi hivatalos közszolgáltató státuszban. A budaörsi lakótelepen évente egyszer van lomtalanítási akció, ez idén szeptember 11-én, szombaton lesz. Azon társasházak esetében, melyek nem a város lakótelepi övezetében találhatók, a társasház közös képviselőjével egyeztetett időpontban végzi el a szolgáltató a begyűjtést az összes lakó számára. A családi házas övezetben élők pedig a BTG Nkft. (Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft.) ügyfélszolgálatán keresztül igényelhetik a lomtalanítást az ÉTH Nonprofit Kft-től évente egyszer ingyenesen, két köbméter mennyiség terjedelemben, amennyiben egyébként is előfizetői a szemétszállításnak.

Azokat a nagy darabos hulladékokat nevezzük lomnak (például ágybetét, bútor, játék, kerékpár, szőnyeg, szánkó, babakocsi), amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedényzetben (kuka) nem helyezhető el, de ide tartoznak a kisebb méretű, használhatatlanná vált vagy használaton kívüli textil, fém, fa, műanyag alapanyagú tárgyak. Utóbbiak jellemzően nagyobb mennyiségben képzik azt a mennyiséget, ami már lomtalanítást igényel, de akkor az elszállítást megkönnyítendő, illetve a szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve, dobozolva lehet összekészíteni az elszállításra.


Nem tartozik a lomtalanítás keretében elszállíttatható hulladékok közé:
•    gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék, építési, bontási hulladék,  egyéb mezőgazdasági, ipari hulladék;
•    elektromos, elektronikai készülékek (például TV-készülék, számítógép, hűtőgép, mosógép, háztartási kisgép);
•    veszélyes hulladékok (festékek, permetszerek, egyéb vegyi anyagok), gumiabroncs;
•    heti szemétszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladék.

A lomtalanítás keretében nem elszállíttatható veszélyes és e-hulladékoktól a veszélyes hulladék gyűjtési akció keretében szabadulhatnak meg a lakosok. Ez általában évente egyszer, októberben kerül megrendezésre a lakótelep területén. Ennek még nincs meg az idei időpontja, de amint birtokában leszünk ennek az információnak, frissítjük cikkünket.

A lomtalanítás menete családi házas övezetben:

  1. a szolgáltatás megrendelése
  2. a szolgáltató által jelzett elszállítási időpontra a lomok kikészítése
  3. az elszállítás időpontjában az ingatlantulajdonos személyes jelenléte

A kertes házak ingatlantulajdonosai az ÉTH Nonprofit Kft-től rendelhetik meg a lomtalanítást az alábbi módokon:
A budaörsi ügyfélszolgálaton személyesen, melyet a BTG Nonprofit Kft. lát el a Dózsa György utca 21. szám alatt, vagy az ide rendelt egyéb elektronikus és telefonos elérhetőségeken.

Nyitvatartási időben (hétfő 7:30 – 15:30, szerda 7:00-19:00, péntek 7:30-12:30):

•    06 23 421 010-es központi számunk tárcsázása után a 8-as mellék (hulladékszállítás) kiválasztásával.

Hétfő, kedd, szerda, csütörtök 7:30 és 15:30, pénteken 7:30 és 12:30 óra között:
•    A 06 30 937 8299 mobil telefonszámon.

Bármikor:
•    A lomtalanitas@btg.hu email címre küldött levéllel.
•    Honlapunkon (www.btg.hu), a főoldal jobb oldalán található „bejelentés, panasz” menü legördülő listájából kiválasztott „lomtalanítás megrendelése” pont használatával.

A bejelentések során az alábbi információkat kell megadni:
•    Az ingatlantulajdonos neve és címe, mobil és/vagy vonalas telefonszáma, e-mail címe.

A lomtalanítási igényeket nyilvántartásban rögzítik, összevetik az addig beérkezett bejelentésekkel, majd értesítik az ügyfeleket a lehetséges időpontról.

A lomtalanítási hulladék elszállítására szombati napon, 8:00 és 17:00 óra között kerülhet sor.

A lomtalanítás időpontjában az ingatlantulajdonosnak vagy hozzátartozójának otthon kell tartózkodnia és a szolgáltatás elvégzését aláírásával igazolnia kell.
A lomtalanítási hulladékot a lakóingatlanon belül, kapu mellett úgy kell elhelyezni, hogy azt a lomtalanítást végző munkatársaink könnyen megközelíthessék. (A lakótelepen, illetve társasházak esetében a lomok kihelyezhetők közterületre is.)
Amennyiben a visszaigazolt időpontban mégsem kerülne kihelyezésre a lom, az ÉTH Nonprofit Kft.-nek nem áll módjában másik időpontot biztosítani.

A lomtalanítási hulladéknak nem minősülő hulladék nem kerül elszállításra. A helyszínen hagyott hulladék visszapakolásáról az ingatlantulajdonos köteles gondoskodni.

Forrás: BTG Nonprofit Kft. honlapja

Kapcsolódó cikkünk:

A Patkó utcai szelektív hulladékgyűjtő új használati rendje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here