Foci NB II: Hivatalosan is átadták az új budaörsi futballpályát, de nyerni nem sikerült

0
292

Idén június 6-án a Pest megyei kupadöntővel vették használatba az új futballpályát, mely Budaörsi Városi Stadion néven került be a köztudatba. A város csapata, a Budaörs SC első mérkőzését június végén játszotta az új pályán a Mosonmagyaróvár ellen, ez azonban csak egy edzőmeccs volt. Bajnoki mérkőzést először augusztus 8-án játszottak ezen a pályán (ilyen utoljára 2015 májusában volt), a Szolnok ellen, ami már a 2021/2022 NB II-es szezon első hazai meccse volt. Ennyi első pályaavató után azonban ma, augusztus 29-én végre hivatalosan is – és egyben talán utoljára – átadták az új budaörsi labdarúgó pályát. Az esemény komolyságát jelzi, hogy ezúttal Wittinghoff Tamás polgármester is jelen volt a stadionavatón, sőt a kezdőrúgást is ő végezte el a mai, Békéscsaba elleni bajnokin.

A Budaörsi Városi Stadion hivatalos pályaavatója volt ma délután az Árok utcában. Az eseményt a soron következő NB II-es bajnoki mérkőzéssel kötötték össze, a Merkantil Bank Liga hatodik fordulójában a Budaörs SC a Békéscsaba 1912 Előre SE csapatát fogadta. A meccs előtt beszédet mondott Benkő Tamás, az MLSz Pest megyei igazgatója, Kiss Károly klubelnök és Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

Benkő Tamás a stadion létrejöttéért és a hat éven át tartó türelméért köszönetet mondott a Budaörs SC 1924 Kft-nek, valamint Budaörs Város Önkormányzatának is, hiszen “sok budaörsi sportlétesítmény építését és működését erőn felül támogatják és külön örömteli, hogy a labdarúgással sem tesznek kivételt”.

Kiss Károly szintén köszönetet mondott mindazoknak, akiknek szerepük volt a létesítmény megépülésében, illetve a nézőknek is, hogy jelenlétükkel megtisztelték az eseményt.

Wittinghoff Tamás nyitóbeszédében Lionel Messit idézte: “Minden elérhetetlen egészen addig, míg el nem érjük őket” – utalt a pálya – különböző okok miatt – hat éven át tartó építésére. Azonban nem volt hiábavaló az erőfeszítés, mert végre “a közel százéves budaörsi labdarúgás méltó helyre kerülhetett.” A polgármester külön kihangsúlyozta: “Köszönet illeti azokat a szurkolókat, akik azalatt az időszak alatt, míg a hazai mérkőzéseket nem játszhatta itthon a Budaörs SC, végig kitartott a csapat mellett.”

A rendezvény a borús idő ellenére – vagy éppen azért – majdnem telház előtt zajlott, vagyis több mint ötszáz néző látogatott ki a pályaavatóval egybekötött meccsre. A mérkőzés szünetében a Budaörsi Vivace Egyesület Cheer Dance csapata lépett fel. A végeredmény 1:1 lett, amely már az első félidőben kialakult.

A mai, televízión keresztül követhető futballmeccsekhez képest (igen, az EB-hez képest is) üdítő volt, hogy a játékvezető korrektül vezette a mérkőzést, engedte a férfias küzdelmet, azonnal büntette a színészkedést, s nem látott bele kezezést abba, ami valójában nem volt az.

Frissítés:

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ

BUDAÖRS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1–1 (1–1)
Budaörs, 600 néző. Vezette: Kovács Imre (Bertalan Dávid, Tőkés Róbert)
BUDAÖRS:
Dala – Menyhárt, Gyurácz, Kékesi, Kapronczai – Petneházi (Lengyel B., 75.), Molnár Cs. – Sajbán Miklós (Zsidai, a szünetben) – Gula (Vankó, 86.), Balázs Zs. (Horváth R., 80.), Winkler.
Vezetőedző:
Márkus Tibor
BÉKÉSCSABA:
Krnács – Nagy S. (Szabó P., a szünetben), Farkas M., Albert I., Bora (Király P., a szünetben), Kitl M. – Máris (Gránicz, 80.), Sipos, Horváth P. (Puskás, 88.), Varga Sz. (Paudits, 58.) – Lukács R. Vezetőedző: Preisinger Sándor
Gólszerző: Balázs Zs. (1–0) a 12., Lukács R. (1–1) a 36. percben
MESTERMÉRLEG

Márkus Tibor: – Hol infarktus közeli állapotban voltam, hol mosolyogtam a kispadon. Őszinte focit játszott mind a két együttes, s bármelyikünk nyerhetett volna, azaz igazságos a döntetlen. Mindig ilyen meccseket kellene játszani.
Preisinger Sándor: – A második félidőben nekünk volt több százszázalékos ziccerünk, de még a kapufa is ellenünk volt. Mindent megtettünk a győzelemért, sajnos az egy pontokkal nem sokra megyünk. Lehet, hogy fel kellene hívnom Horváth Ferit, hogyan kell kecskét áldozni?

ÖSSZEFOGLALÓ

(…) A zöld-feketék nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe, gyorsan meg is szerezték a vezetést, sőt akár nagyobb előnyre is szert tehettek volna, de Winkler és Gula is elhibázta ziccerét. A félidő felétől kezdett éledezni a viharsarki együttes. Varga Szabolccsal egyre nehezebben boldogult Menyhárt, s a szélső egyik elfutása után Lukács le is dolgozta csapata hátrányát.

A fordulás után teljesen átvette a játék irányítását a lila-fehér együttes, s csak rajta múlott, hogy nem zárta le ekkor a meccset. Sorozatban dolgozták és hagyták ki a helyzeteket Horváth Péterék. A hazai középpálya képtelen volt megszűrni a támadásokat, a vendégek, minden megerőltetés nélkül futottak át rajtuk. Paudits lövésével aztán mintha ellőtte volna puskaporát a Békéscsaba, a hajrá egyértelműen a feltámadt Budaörsé volt, ám a vendéglátó sem tudott a kapuba találni, így tulajdonképpen igazságos döntetlen született.

Bővebben: nemzetisport.hu

Korábbi cikkeink a bajnokságról: ITT érhetők el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here