Jövő héten indul a 20. Budaörs Fesztivál!

0
1088

A 20. budaörsi fesztivál május 3-án, szerdán indul az úgynevezett nulladik nappal, és ezután egészen vasárnapig nincs megállás: a színes, fergeteges és ingyenesen látogatható programkavalkád Budaörs több helyszínén (PostART, templom, főutca, színház, Kálvária tér stb.) dübörög majd.

Andalító, nosztalgikus hangulatban kezdődött a 20. Budaörs Fesztivál sajtótájékoztatója a budaörsi PostART-on, egy klasszikussal, a The Verve Bitter Sweet Symphony című dalával, amelyet a Strings of the Streets (Szűcs Dóri hegedű és Kiss Dávid ének és gitár) adott elő. A rendezvényen jelen voltak az Irie Maffia, a Platon Karataev és a Meybahar nevű formáció tagjai is, akik szintén fellépnek a jövő héten kezdődő fesztiválon.

„Nagyon gyorsan telt el az elmúlt egy év, minthogyha tegnap álltunk volna itt, ugyanilyen nyomott idő volt, viszont ugyanilyen lelkesen vártuk az eseményeket. Ez a 20. alkalom, hogy Budaörs Fesztivált rendezünk” – nyitotta meg a tájékoztatót Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere. „Remélem, hogy a rendezvényeken idén is nagyon sokan lesznek, az időjárás is segíteni fog bennünket. Van még egy kerek évforduló egyébként: a Vivart Budaörsi Sinfonietta, amely a zárókoncertet adja a Budaörsi Sportcsarnokban Török Géza karmester vezetésével, éppen 10 évesek, Ágnes (Selmeczi Ágnes – a szerk.) pedig 5 éve vezeti, igazgatja ezt az eseményt” – tette hozzá.

„Szeretnénk, ha a hazai sztárok ide jönnének, de ugyanilyen fontos, hogy a zenei élet legtehetségesebb fiataljait meghívjuk” – ezt már Selmeczi Ágnes, a fesztivál igazgatója mondta. Kiemelte, hogy csak és kizárólag élőzenei koncertek lesznek majd az eseményen, play back tehát nem, hogy ezzel is biztosítsák a fesztivál magas színvonalát és egyben megtiszteljék vele a közönséget.  „Én az együttműködésben, a közös munka erejében hiszek, és azt gondolom, hogy példaértékű, ahogy ez a fesztiválon megvalósul, ahogy össze tudja fogni a különböző helyi, kultúrával foglalkozó egységeket” – zárta gondolatmenetét a szervező.

A részletes program az alábbi cikkben olvasható:

https://www.budaorsinaplo.hu/archivum/programajanlo/budaors-fesztival-2017-majus-3-7-komolyan-konnyu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here