Festmények, versek és zene – tegnap este a PostART-on

0
1567

Versekkel és zenével nyílt tegnap kiállítás Gyulai Zsuzsanna festményeiből a PostArt-on, ami december elejéig látható.

Egy fiatal, bár háromgyermekes édesanya, Gyulai Zsuzsanna festményeiből nyílt tegnap este rendhagyó kiállítás a PostArt-on.

Azért rendhagyó, mert a képekhez nemcsak köszöntőt kaptunk, és nemcsak zenét Zsuzsa férjének, Szalkay Dávid trombitaművésznek a jóvoltából, hanem verseket is, amelyeket részben Eller Mária írt Zsuzsa képei által megihletve, másrészt Kanizsa József a Krúdy Kör tagja, csokorba kötve „Mester és Tanítványa” címmel. Az estnek igazi ünnepi hangulatot adott, hogy Pánti Anna Erkel díjas operaénekes a programot Tosca imájával kezdte és az Ave Máriával zárta.

Gyulai Zsuzsanna Keszthelyen járt általános iskolába, Zalaegerszegen művészeti gimnáziumba és 2008-ban a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán kapta meg festőművész diplomáját. Többek között Valkó László, Lengyel András, Pinczehelyi Sándor, Ernszt András, Nyilas Márta voltak a mesterei. Az első önálló kiállítása éppen tíz éve; 2007-ben volt Zalaegerszegen, a második azonban már itt Budaörsön, ahova férjével költözött, az akkor még általános iskola Esze utcai épületben, majd a Leopold Mozart Zeneiskolában, 2010-ben a városi könyvtárban.

Tavaly azért írhattunk róla, mert megjelent a gyerekeiről, a gyerekeinek írt Budaörsi Mesék című könyve.

Az évek alatt láthatták a képeit többek között Keszthely, Esztergom, Dunaújváros Jánosháza és Érd lakosai is. Munkái közt grafikák, rajzok és festmények egyaránt megtalálhatók, és a különböző technikák sok esetben különböző értelmet adnak a képeinek. A másik különbözőség a természet és a fantázia világának sokszínűségében rejlik. Ide sorolhatóak a portréképei is, melyek a természet sajátos részeként, az emberi természetet ábrázolják.

A PostArt-on a kiállítás  december elejéig látható, aki tehát lemaradt a megnyitóról, még megnézheti. Aki azonban Eller Mária verseit szeretné újra hallani, bár más írásaival, de ma este is várja az érdeklődőket, ezúttal  Illés Krisztina a versekhez ihletet adó festményeivel illetve Winczheim Tibor novelláival budaörsi városi könyvtárba, hasonlóan  az októberi rendezvényhez.

Fotók: Pánti Anna

   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here