Foci: A 16. forduló után a 12. helyen a tabellán

0
1360

A 12. helyen áll a budaörsi felnőtt férfi futball csapatunk az NB II-ben a Merkantil Bank Liga 16. fordulója után.

Beszámolóinkat a 2017/18-as szezonról szeptember végén a győriek elleni győzelemnél hagytuk abba, onnan folytatjuk most, időben az aktuálistól visszafelé haladva.

Békéscsabáról november 5-én este gól nélküli meccs után tértek haza a budaörsiek. Bese, Medgyes, Menyhárt, Kékesi, Tányéros, Csobánki, Sajbán Máté, Bakos, sajbán Miklós, Lengyel, Horváth Emil volt a kezdőcsapat, és a cserék Bátyi, Wild, Szántó, Fodor, Ódé, Deli, Czvitkovics, és többek között Bognár György szakmai igazgató kísérte el a játékosokat. A  nulla – nullás végeredmény ellenére akadtak izgalmas helyzetek, például a 89. percben Szatmári lövését tornázta ki a jobb alsóból Bese. A tornát az első félidőben a hazaiak kezdték aktívabban, majd a második félidőt a mieink. Az első komolyabb helyzet, aí mikor Birtalan a 8. percben érkezett a beadásra remek ütemben, ám fejese a kapu fölé szállt. A 12. percben Babinyecz sárgalapos figyelmeztetést kapott Sajbán Máté buktatásáért, a megítélt szabadrúgást Bakos végezte el, de lövése a sorfalról kipattant. Átuforva néhány helyzetet: már a második félidőben az 55. percben Viczián szabadrúgását védte remek vetődéssel, és ütötte ki a jobb alsóból a kapusunk. A 65. percben Horváth Emil lövése suhant el a kapu jobb sarka mellett. A 68-dikban Pilán lövését védte magabiztosan Bese. A 80- percben Birtalan próbálkozott lövéssel, a labda a jobb felső mellett ment el. A 85. percben Sajbán Máté érkezett a hosszún Menyhárt beadására, fejese a védő hátáról pattant ki az alapvonalon túlra, de a szöglet veszélytelennek bizonyult.

Egy héttel korábban is döntetlen volt a végeredmény, akkor a Cegléd ellen.Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, de az időjárás még rátett egy lapáttal. A mérkőzés kezdésére az eső igaz elállt, de a szél egyre viharosabb lett” – értékelt a csapat krónikása. Nem kezdődött jól csapatunk számára a mérkőzés. Horváth Rolanddal szemben nagyon csúnya szabálytalanságot követett el egy ceglédi játékos, aminek következtében Roland nem tudott lábra állni. A játékvezető még meg is nézte Rolandot, és láthatta, hogy stopli nyomok vannak a combja alatt… se fault, se sárgalap a ceglédi játékosnak. Roland még megpróbálta a játékot folytatni, de percekkel később, Csobánki érkezett a helyére. Az első félórában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. A 34. percben Wild tornáztatta meg egy távoli lövéssel Mursits-ot. A 44. percben Bakos szabadrúgásba ért bele szerencsétlenül Preklet így öngóllal szereztük meg a vezetést, és mehettünk az öltözőbe az első félidő után. A második félidőre fordult a kocka… a viharos szél felerősödött, és csapatunk játékát nehezítette meg. Az időjárásnak köszönhetően szép fociról nem tudunk beszámolni. A második félidő első felében csapatunk többször is zavart tudott okozni a Cegléd térfelén. Egy pontrúgást követően a Cegléd egyenlíteni tudott. Bese védett 30 méteres szabadrúgást bravúrral, a kipattanóra Asztalos érkezett elsőként, és passzolt a kapuba 1-1. A 89. percben majdnem megszerezték a vezetést a vendégek. Félpályáról elvégzett szabadrúgást tolta meg a szél, Bese hatalmasat nyújtózva tolta ki a labdát szögletre. A sarokrúgás veszélytelennek bizonyult. Így maradt az 1-1-es végeredmény. Bognár György szerint „az első félidőben jól játszottunk, nyomás alatt tartottuk az ellenfelünket, ekkor el is dönthettük volna a mérkőzést. A másodikban a viharos szél kiegyenlítette az erőviszonyokat.”

Október 26-án a Magyar Kupától a Bp. Honvéddel találkozott a Budaörs, ahol remekül helyt álltak, hiszen a végeredmény 1-1, büntetőkkel 4-5 lett. Százhúsz perc után ugyanis tizenegyeseket követően búcsúztunk. Nagyon bátran, nem megilletődve kezdtük a mérkőzést a tavalyi NB I bajnokcsapata ellen. Az első komoly helyzetet a mérkőzésen mi hoztuk össze, csak sajnos a Honvédnak, mert Tányéros és a kapus Bese nem értette meg egymást. Innentől pedig a Honvéd előtt adódott több helyzet, de védelmünk állta a nyomást. A második félidőben a Honvéd szó szerint ráült az eredményre. Csapatunk pedig mindent megtett az egyenlítő találat érdekében. A második félidőt végig védekező Honvéd, eldönthette volna a mérkőzést a 90. percben. Holender szaladt el egyedül a bal szélen, a labdát remek ütemben középre adta, ahol Baráth érkezett, aki üres kapura mellé lőtt. A hosszabbításban jött a dráma: Bakos szabadrúgására érkezett remekül középen Sajbán Miklós, aki a kapuba tuszkolta a labdát, így lett 1-1. Teljesen megérdemelten szereztük meg az egyenlítő találatot. Jöhetett a kétszer 15 perc hosszabbítás, izgalmakkal, de gól nélkül. Majd következhettek tizenegyesrúgások, amit a Bp. Honvéd nyert végül 5-4-re, és jutott tovább.

Visszatérve a bajnoki mérkőzésekhez:október 22-én Aqvital FC Csákvár – Budaörs 1-5 (1-1). Magabiztos játékkal, gólokban gazdag mérkőzésen győztük le őket. Már az 5. percben megszereztük a vezetést. Horváth Roland harcolt ki büntetőt, a labda mögé Bakos állt, és a kapu bal alsó sarkába passzolt 0-1. Sokáig azonban nem örülhettünk, figyelmetlenségünket kihasználva a 9. percben Molnár kapott remek centerezést, a kilépő Bese mellett, és passzolt az üres kapuba 1-1. A bekapott gólt követően többször is megvolt a lehetőségünk, hogy gólt szerezzen csapatunk, mégis 1-1-es félidei eredménnyel mehettek a csapatok az öltözőbe. A második félidőben neki rontottunk a hazaiaknak, aminek az eredménye a 49. percben, hogy Bakos szabadrúgására ért be középre Pethő, aki a kilépő kapus mellett a jobb alsóba passzolt 1-2. Az 52. percben ismételten Bakos volt a főszereplő. Szabolcs szabadrúgása pattant le a sorfalról, a lepattanót szintén Bakos vállalta el 20 méterről, a labda a kegyetlen erővel a bal felsőben kötött ki 1-3 Megvolt az esély a szépítésre a hazaiaknál, de Besében rendre elakadt a játékszer. A 64. percbe már 3 gólos előnyre tett szert csapatunk. Medgyes távoli bombáját védte remekül a kapus, a kipattanóra remekül érkezett Sajbán Miklós, és az üres kapuba passzolt 1-4 A 70. percben pedig érkezett Sajbán Máté gólja. Horváth Roland és Sajbán Máté összjátéka után került a labda Sajbán Máté elé, aki távolról a jobb felsőbe bombázott, ezzel beállítva 1-5-os végeredményt. Bognár György szerint az eredmény túlzó, de végig mi irányítottuk a mérkőzést.

Október közepén Budaörs – BFC Siófok 2-1 (1-1), tehát egy értékes győzelem az idei szezonban gyengélkedő Siófok ellen, ám egy „brusztolós” mérkőzésen sikerült a három pontot begyűjtenünk. Nem kezdtük jól a mérkőzést, a Siófok kezdeményezett többet, majd a 15. percben Petneházi szabadrúgását védte be a kapuba Bese 0-1. A 18. percben Bakos középre passzolt labdájára érkezett remekül Horváth Roland, aki a léc alá bombázta a labdát 1-1. Az egyenlítő találatot követően csapatunk birtokolta többet a labdát, de a vezető találatot nem sikerült az első félidőben bevinni a Siófoknak. A második félidőben az utolsó 20 percben megdolgozott a csapatunk a vezető találatért. Volt, amikor Horváth Roland fejesét a gólvonalról vágták ki a védők, volt, hogy Balajcza kapujára zúdítottunk hatalmas tűzijátékot, már-már jégkorong játékosokat megszégyenítő blokkolásokat mutattak be a Siófok védői a kapujuk torkában. A 83. percben Horváth Roland elé került a labda a Siófoki tizenhatoson belül, lövése a bal felső sarokba csapódott 2-1. Bognár György azt mondta utána, hogy „Csúnya meccsen végül szép győzelmet arattunk. Nem tudtunk ellenfelünk fölé kerekedni, így elsősorban brusztolnunk kellett. Végül a nagyobb győzni akarás döntött – a javunkra.”

Kisvárda ellen október 9-én azonban kikaptunk, egy nullra, bár egy hajszálon múlott a pontszerzés. A mérkőzést ők kezdték a hazai pályán jobban, volt, amikor Kemenes védett, volt, amikor pedig a kapufa segítette csapatunkat.  Aztán pedig Delit kellett sérülés miatt lecserélni, ami áthúzta Bognár György számításait. A félidőre gól nélküli döntetlennel mentek pihenni a sportolók. A szünet után többnyire mezőnybe gyűrték egymást a csapatok. Az utolsó negyedórában aztán a hazaiak előtt adódott több gólszerzési lehetőség. A védelmünk viszont rendre tisztázni tudott, volt, amikor Kemenesnek kellett közbeavatkoznia. Aztán a 91. percben Brana Ilics beadása, érintés nélkül a kapunkba kötött ki, ezzel pedig otthon tudta tartani a három pontot a Kisvárda. Bognár György azt mondta utána, hogy „a végeredménnyel nem vagyok elégedett, mert a döntetlenre rászolgáltunk volna. Igaz, jobbára védekezésre kényszerültünk, de a hazai csapatnak inkább meddő volt a fölénye, kidolgozott akcióból kevés helyzetet alakított ki. A végén balszerencsések voltunk.”

És előtte egy héttel: egy gólos vereség a Zalaegerszeg ellen. Nem kezdődött jól csapatunk számára a mérkőzés, már a 9. percben megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg. Fujsz elé került a labda a tizenhatoson belül, majd tekert a bal felső sarok felé, a labdába szerencsétlenül ért bele Gyurácz, akinek a fejéről a kapu közepébe pattant a labda 0-1. A bekapott gólt követően nagyon közel álltunk az egyenlítéshez. A 11. percben, Sajbán Máté passzolt középre, a kapu előtt Horváth Roland érkezett, lövése a felső kapufáról a gólvonalra pattant, a játékvezető nem ítélt találatot, így maradt az egy gólos ZTE vezetés. A félidő végén, a 45. percben növelhette volna előnyét a Zalaegerszeg. Végh érkezett a szögletre remekül, Bese hatalmas bravúrral mentett lábbal, majd a gólvonalról Menyhárt tisztázott. Így a félidőre vendégvezetéssel mentek a csapatok az öltözőbe. A második félidő eleje nem sok helyzetet hozott a csapatok számára. A 73. percben Radványi játékvezető Lengyel Bélát látta szabálytalannak 19 méterre a kapunktól. Vernes állt a labda mögé és védhetetlenül lőtte a labdát a bal felső sarokba, a labda a felső lécet érintve haladt át a gólvonalon 0-2 A 87. percben Sajbán Máté harcolt ki tizenegyest, a labda mögé Czvitkovics állt, és a kapu bal oldalába lőtt 1-2  Több gól nem született a mérkőzésen, így nem sikerült sorozatban harmadik mérkőzésünkön, győztesen elhagyni a pályát.

Ugyanis előtte nyertünk, de a Győr elleni győzelemről már tudósítottunk korábban.

Jelenleg, tehát a 16. forduló után a Merkantil Bank Liga NB II 2017/18-ban Budaörs a 12. helyen áll húsz csapatból, ami teljesen megfelel az előzetes várakozásoknak, és hogy nincs is hazai pályánk, hiszen az Árok utca felújítása még tart.

Forrás: bsc1924.hu

 

 

    M Gy D V Gól +/- P
1 MTK Budapest 16 13 1 2 41 – 13 28 40
2 Kisvárda Master Good 16 11 4 1 32 – 14 18 37
3 Szolnoki MÁV FC 16 8 4 4 22 – 18 4 28
4 KBSC 16 8 4 4 19 – 18 1 28
5 Vác FC 16 7 5 4 24 – 15 9 26
6 Békéscsaba 1912 Előre 16 7 4 5 29 – 16 13 25
7 Ceglédi VSE 16 7 4 5 19 – 22 -3 25
8 Nyíregyháza Spartacus 16 6 5 5 20 – 16 4 23
9 WKW ETO FC Győr 16 6 5 5 19 – 19 0 23
10 Gyirmót FC Győr 16 6 4 6 27 – 22 5 22
11 ZTE FC 16 6 4 6 19 – 22 -3 22
12 Budaörs 16 5 5 6 28 – 26 2 20
13 Dorogi FC 16 5 5 6 24 – 23 1 20
14 Soroksár SC 16 5 5 6 16 – 18 -2 20
15 Szeged 2011-Grosics Akadémia 16 4 5 7 12 – 19 -7 17
16 Credobus Mosonmagyaróvár 16 3 7 6 10 – 18 -8 16
17 BFC Siófok 16 3 3 10 14 – 26 -12 12
18 Budafoki MTE 16 2 6 8 12 – 25 -13 12
19 Aqvital Csákvár 16 2 4 10 15 – 37 -22 10
20 Soproni VSE 16 1 6 9 8 – 23 -15 9

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here