Véget ért a tollaslabda-bajnokság a budaörsi sportcsarnokban

0
1116

Krausz Gergely a thaiföldi Samatcha Tovannakasame oldalán elődöntőig jutott a most vasárnap zárult 42. Yonex magyar nyílt tollaslabda-bajnokságon, ami a budaörsi sportcsarnokban zajlott.

A több mint 5 millió forint összdíjazású 42. Yonex magyar nyílt tollaslabda-bajnokság a múlt héten a budaörsi városi sportcsarnokban zajlott, csütörtöktől vasárnapig. A viadalon a legsikeresebb magyar Krausz Gergely, a pécsi Multi Alarm SE versenyzője, aki klubtársával a thaiföldi Samatcha Tovannakasame-val az elődöntőig jutott. A négy között aztán a későbbi győztes, első kiemelt dán Rasmus Fladberg, Frederik Colberg duó állította meg őket két szettben.
Egyéniben Krausz Gergely egy cseh és egy francia vetélytárs búcsúztatása után az ezüstérmes spanyol Pablo Abiantól kapott ki a negyeddöntőben.

A nők viadalában a selejtezőből indult Madarász Rékát a főtáblán egy skót legyőzése után a negyedikként rangsorolt spanyol Clara Azurmendi múlta felül a nyolcaddöntőben. A riói olimpikon Sárosi Laura a tavalyi ötkarikás játékok óta először versenyzett Magyarországon, és a nyitókörben az első kiemelt Linda Zetchirivel találkozott, kétszettes sikerével a bolgár lépett a legjobb 16 közé. A nyolcadik kiemelt Kőrösi Ágnest a holland Soraya de Visch Eijbergen, a kvalifikációban kezdett Sándorházi Vivient pedig Iben Bergstein búcsúztatta az első körben.
A női párosoknál a Bukoviczki Nikoletta, Madarász Réka kettős a 16 között a későbbi döntős Jelena Komendrovskaja, Marija Segurova duóval, míg a Gonda Daniella, Varga Orsolya páros a végső győztes Jekatyerina Bolotova, Alina Davletova kettőssel szemben maradt alul. A Kőmíves Dóra, Hircze Nóra és a Sárosi, Sándorházi duó a nyitókörben fejezte be szereplését.
A vegyes párosoknál nem jutott 16 közé Bukoviczki és Tovannakasame kettőse.
Nagy az előrelépés a játék színvonalában a magyar éljátékosoknál, közelítünk az európai középmezőny tetejéhez, ez rendkívül bíztató a jövőt tekintve” – értékelt Csorba József, a magyar szövetség elnöke. Hozzátette, Krauszék duójának nagy fegyvertény volt, hogy két párost is legyőztek a sportág európai nagyhatalmának számító dánok közül.
Az immár második alkalommal international challenge minősítésű, 20 ezer dollár (5,3 millió forint) összdíjazású versenyen 39 ország 236 versenyzője vett részt.
Forrás: MTI

(Budaörsön jelenleg nincs tollaslabda szakosztály. Korábban a Budaörsi Diák Sport Egyesület keretében működött, de mintegy tíz éve –  hivatalos közlés szerint – érdeklődés hiányában megszűnt.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here