Vonattal érdemesebb eljutni a Délihez?

0
1238

Vonattal most már gyakrabban, a biszhoz képest eddig is gyorsabban és olcsóbban juthatunk el a fővárosba, mégis kevesen választják. Egyebek között azért, mert a lakótelepről vagy az óvárosból a vasútállomásra is ki kell valamivel menni.

2016. december 11-én megváltozik a vasúti menetrend, amely Budaörsöt több szempontból is kedvezően érinti.

Munkanapokon négy új vonatpárt állít be a MÁV, amelyek Budapest-Déli pályaudvarról 6:20 és 20:20 óra között, míg Tatabánya vasútállomásról 4:11 és 19:40 óra között közel félóránkénti eljutást biztosítanak a fővárosba, illetve a vértesi megyeszékhelyre az S10-es személyvonat vonatkozásában.  

Ezen plusz vonatok Budapest-Déli pályaudvarról 8:50, 9:50, 10:50 és 11:50 órakor, míg Tatabányáról 10:10, 11:10, 12:10 és 13:10 órakor fognak indulni. 

Az eddigi Budapest-Déli pályaudvar és Tatabánya vasútállomás között közlekedő vonatok meghosszabbított útvonalon Budapest-Déli pályaudvar és Oroszlány vasútállomás között fognak közlekedni, így Tatabánya és Oroszlány között is változik a menetrendi struktúra. 

Az esti órákban a Budapest felé közlekedő utolsó S10-es személyvonat néhány perccel korábban közlekedik, annak érdekében, hogy az M4-es metróvonalon közlekedő utolsó szerelvényhez csatlakozást biztosítson. 

Fontos szempont lehet még az utasoknak, hogy a menetidő vonattal 12 perc. (Ezt a BKK busszal azért nem könnyű összehasonlítani, amelyik ennél jóval hosszabb időt alatt ér be Budaörsről a Délibe, mert például a lakótelepről vagy akár az óvárosból vagy a város más, sűrűbben lakott részeiről a vonatállomásra is el kell jutni, mégpedig busszal. Igaz, akár az ingyenes városi kisbusszal…)

S még egy adat: egy vonatjegy ára Budapest és Budaörs között 250 Ft, míg a BKK busszal 300-450 Ft.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here