Budaörsön tanít az X-Faktor énekesnője

0
880

„Járt utat a járatlanért el ne hagyj!”- tartja a mondás. Kivéve akkor, ha az álmaidhoz másik út vezet. Fejes Szandrát ez vezérelte, amikor az eddig elért sikerei után új kihívásokat keresett. Bár december 3-án ötödik helyezettként búcsúzott az X-Faktor színpadától, tervei szerint még számos alkalommal láthatjuk majd a pop zene színpadán.

        Melyek voltak életed legfontosabb mérföldkövei az X-Faktor előtt?

        15 évesen kezdtem el egy musical stúdióban táncolni, majd énekelni. 2008-ban elindultam egy tehetségkutató – a Társulat című – műsorban, ahol az István a király jubileumi előadására kerestek szereplőket, engem is kiválasztva az egyik szerepre. Ezt követően 4 évre leszerződtem a Katona József Színházba. Továbbá szerepet kaptam az Operettszínház Elfújta a szél című darabjában, illetve Koltai Róberttel a Thalia Színházban a Star Factory című darabban. Emellett elkezdtem tanítani, és másfél éve korábbi mesteremmel közösen nyitottunk egy színi iskolát Paris Musical Műhely néven. Színházakban lépek fel, kisebb-nagyobb helyeken koncertezek. Eddig elsősorban a színházi vonal dominált, de ez most átalakulóban van.

        Miért és milyen elvárásokkal jelentkeztél az X-Faktorba?

        Korábban már többször jelentkeztem, és mindig elküldtek. Valószínűleg én magam sem hittem el, hogy ez sikerülhet. Korábban mindig színész „fejjel” indultam el, de rájöttem, hogy a sikerhez másra van szükség. Úgy éreztem, hogy komoly változás kell az életemben, és meg is teszek mindent annak érdekében, hogy ezt a stílust elsajátíthassam. Ebben kiemelkedően sok segítséget kapok az énektanáromtól. Az elmúlt hetekben ismerőseim, korábbi kollégáim hívtak fel, hogy kezd eltűnni a hangomból a musical, amit pozitívumként élnek meg. Vagyis már a kollégák is észreveszik, hogy milyen sok munkát fektetek a sikerbe. Egész életemben, amikor színpadra álltam, nagyon komoly elvárásaim voltak önmagammal szemben, hogy mindig 100% fölött teljesítsek és mindig legyen mondanivalóm. Mondanivaló nélkül az ember ne menjen színpadra.

        Hogy élted meg a versenyt belülről, résztvevőként?

        Ez egy nagy utazás volt nekem. Más típusú színpadról jöttem, és nagyon élveztem a pörgést, hogy órarend szerint mentünk mindenhova. Emellett nagyon jó emberekkel ismerkedtem meg. A szakma legjobbjaival dolgoztunk. Mindenkivel jó kapcsolatot ápolok, és vannak, akikkel nagyon közel kerültünk egymáshoz, például a Jaggersel és Balogh Esztivel őszinte barátság alakult ki köztünk. Most pedig a Ham-ko-Hamnak drukkolok teljes szívemből. Őket nagyon igazinak és őszintének látom, tetszik az, amit képviselnek.

        A versenyben az előkelő 5. helyet szerezted meg. Hogy élted meg a kiesést?

        Jól vagyok. Ez egy verseny, ahol vállaltuk, hogy akár vége is lehet. Boldog vagyok, hogy úgy sikerült eljönnöm, hogy másnap tiszta lelkiismerettel tudtam belenézni a tükörbe. Különösen jól jött ki, hogy épp egy saját dallal búcsúzhattam.

        Milyen kapocs köt össze Budaörssel?

        Februárban a StarDust Musical vezetője felhívott, hogy a színi stúdiójában az énektanárnő babát vár, így a helyére keres valakit, és engem ajánlottak neki. Kiderült, hogy az énektanárnő, Borbás Erika az egykori példaképem, akinek szintén komoly szerepe volt abban, hogy elindultam ezen a pályán. Kicsit féltem, mert ilyen fiatal – 10 év körüli – gyerekekkel még nem foglalkoztam korábban, de elmentem, mert nagyon érdekelt. Azonnal megnyerték a szívemet a gyerekek, és úgy éreztem, hogy megérkeztem, itt van a helyem. Szoros kapcsolat alakult ki köztünk. Nagyon szeretek a gyerekekkel dolgozni, mert tükröt mutatnak nekünk. A továbbiakban is tervezek Budaörsön tanítani, üresebb lenne az életem nélküle.

        Hogyan változtál az X-Faktor hatására, illetve hogyan változott önmagad megítélése?

        Mindenképpen pozitív irányba változtam. Egyrészt nekem nem volt olyan sima ez az út, így elképesztően meg kellett edződnöm. Másrészt rájöttem, hogy erősebb vagyok, mint gondoltam. Az a dolgom, hogy minden héten 100%-ot hozzak ki magamból, és felkészüljek. Azt vettem észre magamon, hogy már nem akarok elbújni az emberek között az utcán, hanem kihúzom magam. Kezdem legyőzni a komplexusaimat, félelmeimet, és büszke vagyok arra, amit már most is elértem.

        Milyen várakozásokkal tekintesz a jövőre?

        Kíváncsian várom, hogy milyen közönséget mozgattam meg a szakmán belül és a szakmán kívül. Izgatott vagyok, hogy milyen felkéréseket, lehetőségeket kapok. Nagy álmom, hogy egy szerző párossal dolgozhassak, akik az én hangomra írnak dalokat. Egyedül nem tudok megírni egy dalt, ezért jó lenne, ha a későbbiekben is olyan profi szakemberek vennének körül, akik ebben segítenek. Általuk szeretném megtalálni a hangomat a popzenei piacon.Fejes Szandra 1

 

„Egyre több gyerekjöjjön”

“Szandi tüneményes egyéniség. Mikor megkerestük azzal a kéréssel, hogy a Budaörsi Közösségi Házban segítse a StarDust musical munkáját ének-, és színpadi alapismeretek fejlesztésével,  rögtön igent mondott. Fellépett a tavalyi farsangi musical gálánkon is és csodásat énekelt. A gyerekeket imádja és ők is imádják őt. Rendkívül jó fantáziával, művészi ötletekkel tudja megmozgatni a bontakozó tehetségek jelenlétét a színpadon, oldó hatással van rájuk. Maga is gyerekké válik a közelükben. Alázatosan határozott, könnyű vele az együttműködés. Folyamatos a fejlesztés a musical stúdióban. A tánc alapismeretektől az énekhangképzésen át nagy szerepet kap a jövőben a próza is, tervezünk komplex kiselőadásokat betanítani, amiben a gyerekek kicsit belekóstolhatnak a zenés színészetvilágába is. Ezeket szeretnénk egyre látványosabban kiállítani, ezért arra törekszünk, hogy sokan megismerjék a munkánkat, egyre több gyerek jöjjön hozzánk 8-18 éves korig. A jelentkezés folyamatos.
Ahogy engedik Szandi kötött elfoglaltságai, mindenképp számítunk rá a későbbiekben is. Nagy izgalommal várjuk, hogy a február 5-eiújabb musical gálánkra – amit a Budaörsi Művelődési Házban tartunk – el tud-e jönni, ahol ismét szerepel a gyerekekkel” – mondta Horváth-Mester Henriett (művészeti vezető, jazz-, és musical táncoktató) és Borbás Erika (ének-, és drámapedagógus).

Fotó: RTL Klub/X-Faktor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here