Voks 2022 – Zárt körű kampányrendezvény volt tegnap Budaörsön, Varga Mihállyal

0
294

Varga Mihály pénzügyminiszter járt tegnap este Budaörsön, hogy Menczer Tamás külügyi államtitkár, a Fidesz Pest megye 2. számú választókörzetének országgyűlési képviselő-jelöltje mellett kampányoljon. A Friedmann házban szép számmal gyűltek össze a támogatók, mert mint a regisztrációnál megtudtuk, csak őket hívták meg a rendezvényre. Így tőlünk is megkérdezték, hogy mint a sajtó képviselői jelentünk-e meg kolléganőmmel – mert ilyen minőségben ugye nem kaptunk meghívót -, vagy mint budaörsi lakosok, de végül igen kedvesen fogadtak és kínáltak hellyel bennünket.

Az elhangzottakról tehát nem tudunk/fogunk e cikkben beszámolni, hiszen az esemény nem volt nyilvános a sajtó számára, legalábbis számunkra nem, mert kamerákat, fotósokat bőven láttunk. De ne aggódjon a kedves olvasó, mert semmi olyan nem hangzott el, amit a kormánypárt kéretlenül is folyamatosan szembejövő reklámjaiból ne ismernének jól! Nevezetesen, hogy a Fidesz szerint milyen sikeresen és eredményesen kormányoznak, és ugye mindez most hatalmas veszélybe került, mert április 3-án választások lesznek, ahol már nemcsak az ő szimpatizánsaik mondhatják el a véleményüket, hanem bárki, aki ma magyar állampolgárként szavazati joggal bír. Ezért aki azt szeretné, hogy a Fidesz maradjon hatalomban, győzze meg a még bizonytalan ismerőseit, személyesen és az internetes közösségi oldalakon, hiszen ez utóbbinak egyre fontosabb a szerepe.

A Fidesz politikai fórumai már korábban se mindig voltak nyitottak, de négy évvel ezelőtt és az önkormányzati választások előtt még úgy oldották meg, hogy a rendezvény előtt kaptak a média munkatársai negyedórát, hogy kérdezhessenek, és bár akkor is ott maradhattunk a teremben, de innentől már nem volt nyilvános, ami elhangzott. Magyarázatként akkor azt mondta Csenger Zalán Zsolt, a körzet jelenlegi országgyűlési képviselője (tegnap este az első sorban ülve hallgatta lehetséges utódját), hogy azt szeretnék, ha a résztvevők nyíltan, bátran szólnának hozzá. Hmmm. Vajon mit mondana egy fideszes szavazó másként, egymás között, és vállalva, hogy szavait esetleg viszontlátja, mondjuk a helyi lapban? Most magyarázat nem hangzott el, de ami zárt körű, ugye az zárt körű.

S miközben e sorokat írom, megérkezett egy meghívó a Budaörsi Naplónak címezve. Íme: Tisztelettel meghívjuk Dobrev Klára a DK európai parlamenti képviselője és Szél Bernadett országgyűlési képviselőjelölt lakossági fórumára. Időpont: 2022. márc. 29. kedd 16 óra Helyszín: Budaörs, Ifjúság u. 22. Friedmann-ház (Lám csak, tegnap is itt voltunk! –a szerk.)  A további programokról információkért kövessétek a DK helyi fb oldalait, a Pest megye 2 vk. fb csoportját, a Hegyesi Beáta fb oldalt.” Itt nem írják, hogy zárt körű lenne, így hát bátran közzétesszük, de aki csak a rendet zavarni menne, kérjük, ne tegye és főleg ne hivatkozzon ránk!

Végül egy felvillanó, kósza gondolat: egy valódi demokráciában a tegnap esti kormánypárti rendezvény és ez a jövő keddi ellenzéki kampányesemény nem külön-külön, hanem egy vitafórum keretében, egyazon időpontban lenne a Friedmann házban, amikor nem kinyilatkoztatások (na jó, legyünk pontosabbak: hazugságok) hangoznának el a másik oldalról, hanem  bár két ellentétes, de összehasonlítható álláspont csapna össze. A csak a támogatókkal való egyeztetések pedig, majd szurkolás az eredményre várva mondjuk a pártok székházaiban, valóban zárt körben zajlanának. De jelenleg sajnos a tévévitára is a hatból csak két jelölt ment el, és egyikük se a Fidesz részéről.

Fotók: Menczer Tamás fb. oldala

Kapcsolódó cikkeink ITT érhetők el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here