Lehet szemetet szedni – szervezd meg és segítenek!

0
330

A Zöld Erdőben Jártam Budaörsi Egyesület idén I. Családi- és Baráti Szemétszedő Napok néven hirdette meg a város tavaszi nagytakarítását. Március 21. és 27. között  kisebb közösségek, csoportok, családok önszerveződő szemétszedő munkáját az egyesület és a BTG segíti, zsákok kiosztásával és az összegyűjtött szemét elszállításával.

Annyiból más ez az egész héten át tartó takarítás, mint a korábbi Nagyon-Nagy Szemétszedések, hogy egyrészt a résztvevők a saját otthonuk környékén szedik össze a szemetet, és éppen akkor, amikor tudnak rá időt szakítani.

Az összegyűjtött és bezsákolt hulladékot egy olyan helyre összegyűjtik, ahol egy kisteherautóval megközelíthető (a szabálytalanul lerakott zöldhulladékot külön zsákokba). Ezt a gyűjtőhelyszínt elküldik a Zöld Erdőben Jártam egyesületnek, így tudunk ők meg tudják szervezni a szemét-összegyűjtést, amiben a BTG lesz a segítségükre.

Az egyesület szervezi a zsákok kiosztását, ezzel és a gyűjtőhelyekkel kapcsolatban az egyesület képviselőjét, Betlehem Csabát lehet keresni, telefon: 06 30 410 9695

„Építitek, formáljátok a mikro-közösségeteket, házról-házra szervezve új ismerősöket találtok, akik lehet, pár házszámmal laknak csak tőletek de ugyanúgy szeretik az igényes kisvárosias környezetet. A gyermekek nevelésében is elsőrangú lehetőség, akár a barátok szerzéséhez és főleg a normális, nyitott szemmel járó környezettudatos magatartás kialakításában.

Mi lefektettük az alapokat, megmutattuk, bebizonyítottuk, hogy sok-sok jó ember lakik itt, hatalmas siker volt az előző két szemétszedés, Veletek, együtt értük el.

Megpróbáljuk még hatásosabban, jobban csinálni, így teszünk egy próbát, hogy működik-e az, hogy nem központilag szervezünk területet, hanem még szétaprózva a csapatokat, még inkább le lehet fedni reményeink szerint a kis falu lehető legtöbb részét, utcáit, erdőszéleket, árkokat stb…” – írta Betlehem Csaba az egyesület közösségi oldalán az eseményről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here