Újévi körkérdésünk: 2022 valóban az újjászületésről szól?

0
330

„A jóban való hit erős, tehát jön az a tavasz!”

A januárt hagyományosan egy körkérdéssel kezdjük. Az idén arra kértünk néhány ismert és kevésbé ismert budaörsit, hogy három-négy mondatban mondja el: lát-e abban bármilyen üzenetet, hogy ha 2022 számait összeadjuk az 6, ami a számmisztikában (egyebek között) a születésről és újjászületésről szól.

 

Wittinghoff Tamás polgármester:

Bár magam nem hiszek a számmisztikában, így hát arra reagálok, hogy számomra mit jelenthetnek a 2022. év szempontjából a születés, újjászületés fogalmak.

Bizony ráférne egy jelképes újjászületés a magyar politikai viszonyokra, amire az idei országgyűlési választások reális esélyt kínálnak. Most csak rajtunk múlik, hogy ezt a misztikus üzenetet beteljesítjük-e,  és a szavazataink segítségével valóban újjászületik-e az ország jogállamisága. Rajtam nem fog múlni!

Zsákai Zoltán, a Budaörsi Egészségügyi Központ (Jump Consulting Kft.) ügyvezető igazgatója:

Három-négy mondatban válaszolni erre a kérdésre nem könnyű, mert bár a megújulás egyébként nálunk, a Budaörsi Egészségügyi Központban is kulcsszó, gondoljunk csak a kívül-belül folyamatosan megújuló intézményre, azonban cégvezetőként a számok hatalmánál személy szerint jobban hiszek a következetes munkában, hiszen csak így érhetjük el céljainkat. A pandémia dacára előre tudtunk lépni az elmúlt két esztendőben is, és 2022-ben sem lesz ez másképp.  Minden munkatársunknak és páciensünknek jó egészséget kívánok az új évben!

Kállai Lajos, a TV2040 főszerkesztője:

Én a számbabonákat – mint minden babonát – butaságnak, egy letűnt kor maradványának tartom, nem hiszek bennük. Ezeket szerintem az idők során, a tudomány megcáfolja, vagy legalábbis semmiképpen nem támasztotta alá. S mi jut eszembe az újjászületésről? Nagyapám (akit én nagyon-nagyon szerettem és akitől rengeteget tanultam) mondatai. Azt kérdezte: emlékszel mi volt mielőtt megszülettél? No, ez lesz az után is, hogy meghaltál. Semmi.

Betlehem Csaba, a Kétfarkú Kutyapárt budaörsi tagja:

Sajnos tudományos oldalról ez a kérdés értelmezhetetlen.

Amúgy pedig szerintem tévedés a 6 mert rossz az összeadás. A helyes szám a 20+22, az eredmény pedig a számok száma a 42. Ami Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című sci-fi regényéből elhíresült szám, mely a válasz az életet, a világmindenséget, meg mindent érintő végső kérdésre.

Jenei András, a Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesületének alelnöke:

Én nem hiszek a számmisztikában, de az elmúlt évek történéseit nézve egyszerűen egy belső érzés  van bennem:  mindenképp jó év, időszak kell, hogy érkezzen! Sok negatív dolog zajlott eddig velünk, s ebben benne van a járvány és a világban zajló más dolgok is, ezért hinnünk kell abban, hogy  jobb
kell jöjjön. Ám az én hitvallásom része, hogy ezért nekünk is tenni kell. Együtt, összefogva és nem a rosszat keresve, nem a másik kihasználását nézve, hanem igenis kéz a kézben és kitartással. A jóban való hit erős, tehát jön az a tavasz!”

Pollák Judit, az Elisabeth Sanders Misszió budaörsi vezető pásztora:

Én ezt a kérdést úgy fordítanám le, hogy a 2022-es évre vonatkozóan milyen üzenetet érzek. Sok mindenen keresztülmentünk az elmúlt két esztendőben. Számos szomorú megtapasztalás, veszteség, és azért talán kis öröm is ért minket. Egyet biztosan megtanultam: nagy szükség van az egységre. Nem lehet összevissza kapkodni, felelőtlen, „nemtörődöm” döntéseket hozni. Felértékelődött a család egysége, az önzetlen szeretet, a segítőkészség és az empátia. Fontos, hogy a döntéseink ezen túl „bölcsesség-vezéreltek” legyenek, hogy ne kelljen megbánni azokat. Szavainkkal építsük, bátorítsuk a másik embert, ne bántsuk meg, ne romboljunk.  Milyen más lehetne a világ, ha mi emberek csak ennyit kérdeznénk egymástól mindannyian: „Miben segíthetek neked?” Vagy ha csak egyetlen bibliai Igét minden ember komolyan venne: „Úgy bánjatok másokkal, ahogyan ti is szeretnétek, hogy bánjanak veletek!” (Lukács 6,31 EFO)

Az idén csak jobb dolgok történhetnek, mint az elmúlt esztendőben. Mi keresztények mindenképpen elváró hitben vagyunk és maradunk.

(Folytatjuk)

Kiemelt fotó: Hóolvadás a Pilisi Parkerdőben

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here