Újévi körkérdésünk: 2022 valóban az újjászületésről szól? (2. rész)

0
232

2022-ben életbevágó, hogy vegyünk egy nagy kanyart

A januárt hagyományosan egy körkérdéssel kezdjük. Az idén arra kértünk néhány ismert és kevésbé ismert budaörsit, hogy három-négy mondatban mondja el: lát-e abban bármilyen üzenetet, hogy ha 2022 számait összeadjuk az 6, ami a számmisztikában (egyebek között) a születésről és újjászületésről szól.

Szentmártoni Imre (St. Martin) előadóművész, zeneszerző:

Szeretek játszani!
A hatos szám megtanít magunkban és másokban bízni, a szeretet energiáit hordozza.
Ez az “érzelmi szimbólum” mindig is jelen volt, van az életemben. Amennyiben a 22-es év ezt még erősíteni fogja, ám legyen!
Kitárom a világ felé érzéseimet és akár egy újabb dallal hozzájárulok a Föld sebeinek gyógyításához!

Selmeczi Ágnes produkciós vezető (PostART, Budaörs Fesztivál stb.)

Szerintem rég néztünk ennyire bizakodva az előttünk álló évre. Viharverten keveredtünk ki  – ha egyáltalán kikeveredtünk – a pandémia okozta időszakból. Megviselt mindannyiunkat.

Nehéz újjászületésről beszélni, mikor az újév első híre volt a sokunk által nagyon kedvelt, tehetséges zenész halálhíre: Babicsek Bernát harmonikaművész, színész értelmetlen és korai  halála az elmúlást vetítette ki elénk…

A nehéz évkezdés, és az előző év/évek történései után mégis úgy kell nézni erre az évre, hogy esetleges csodákat tartogat, hisz megérett a gyümölcs az ínséges időkben. Ha képesek leszünk rá, hogy megzabolázzuk a járványt, és ezt az évet úgy éljük meg – együtt – hogy az elesetteknek segítséget, a reményteleneknek reményt, az útkeresőknek útmutatást, és mindenekelőtt békét, biztonságot jelentsen a jelenlétünk a szűkebb és tágabb környezetünkben egyaránt, akkor bízhatunk az újjászületésben, és rengeteg tanulsággal, tapasztalattal, megerősödve mi magunk leszünk, akik a csodákat valóra tudjuk váltani.

Turcsik Viktor igazgató, Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola

Nekem minden új év az újjászületésről és a változtatások lehetőségéről szól. Pedagógusként hivatalból is hiszek abban, hogy mindig van lehetőség merőben másképp folytatni, mint ahogy eddig tettük. Az én szakmámban 2022-ben életbevágó, hogy vegyünk egy nagy kanyart. Ehhez természetesen elsősorban berkeken belül kel újjászületnünk, de nagyon számítunk rá, hogy a nekünk szurkolók is a tettek mezejére lépnek.

 

Ligabue Anita étteremvezető, Aromi:

Létünk hullámtermészetű. A csillagok talán egy magasabbra ívelő, hosszabb hullámhegyet ígérnek, de személyes felelősségünk, hogy mibe tesszük az energiát, mit emelünk a hullám hátán: romboló démoni gondolatokat, vagy építő, szeretetteljes, értékképző cselekedeteket.

A hatosok által sugallt újjászületés számomra igazán aktuális. Igyekszem a segítségével minél szebb ívűre és hosszabbra rajzolni a saját hullámhegyemet. Hajrá mindenkinek!

Koókné Bordás Andrea kozmerikus (High Care):

Nehéz volt a tavalyi évünk, de én alapjában véve egy pozitív ember vagyok! Talán a bezártság miatt úgy érzem, hogy sokkal nagyobb szükség van egy olyan helyre, ahol a Hölgyek, Urak ki tudnak kapcsolódni, feltöltődni. Idén 30 éves a High Care, rengeteg újdonsággal készülünk.

 

 

Temesiné Haag Beatrix könyvtárigazgató

Bár a számmisztika nem ismeretlen előttem, de inkább játéknak tekintem, mintsem hitnek.

Számomra egy új év beköszöntése soha nem a évszámot, hanem az előttünk álló esztendő lehetőségeit jelenti. A 2022. évre rányomja a bélyegét az eltelt sok küzdelem, beszűkült életmód, korlátolt helyzetek és sajnos a sok gyász. Szeretnék erősen hinni a családok, közösségek összetartó, egymást segítő-védő létezésében és abban, hogy kevesebb lesz a félelemés több az örömteli szabad találkozás egymással (akár itt a könyvtárban is)!

Viszlát 2021. és Várakozással üdvözöllek 2022!

Bognár Éva a Budaörsi Latinovits Színház kommunikációs referense:

Hogy látok-e ebben üzenetet? Hát persze! Sőt, egy ezzel szorosan összefüggő
másik misztikus jelenségre is szeretném felhívni a figyelmet.
Ha 2022-ből levonunk 186-ot – a híres Gallia-i Matenus felkelés évszámát -,
akkor 1836-ot kapunk. Ha ezt elosztjuk 12-vel – a 2022-ben is várható hónapok
számával -, akkor az eredmény 153.
A 153 a következő számok összegeként is felírható: 29+38+14+20+12+2+38. És
nézzük csak meg, ezek a magyar ABC hányadik betűit jelölik! 29 – S, 38 – Z, 14 – Í,
20 – N, 12 – H, 2 – Á, 38 – Z. Összeolvasva: SZÍNHÁZ. Ez nem lehet véletlen.
A Budaörsi Latinovits Színház 2022-ben is szeretettel várja a Budaörsi napló
olvasóit!

Az első rész, benne a polgármester válaszával ITT olvasható.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here