Új kütyüket jelentett be az Amazon

0
207

Közeleg az ünnepi vásárlási szezon, az Amazon pedig egy sor új termékkel készül a különböző hardvercsaládjaiban. Alig múlt héten dobta piacra a vállalat az új Kindle modelljét, de a kiskereskedelmi óriás még sok mindent tartogat az év végére.

Az Amazon átfogó témája ezeknek a bejelentéseknek a “környezeti intelligencia” koncepciója. Az Amazon az AI-t egy olyan mindent átfogó entitásnak tekinti, amely az eszközeinkben él, és integrálja magát az életünkbe anélkül, hogy ténylegesen gondolnunk kellene rájuk. A feltevés az alapvető okosotthon-felszerelésektől egészen az új robotig terjed. Igen, van egy Amazon robot.

Beszédfelismerés

Az Echo Show 10 vagy a jelenlegi generációs Echókkal rendelkező felhasználók minden hangparancsukat átvihetik az eszközre. Az adatok soha nem kerülnek a felhőbe. Ez az Amazon legújabb processzorától függ, de a vállalat tervezi, hogy az egész Alexa termékcsaládra kiterjeszti. Ez része a vállalat biztonsági kezdeményezésének, mivel azt reméli, hogy bizalmat épít az Alexa felhasználókban. Valószínűleg az Amazon is elég sok költséget takarít meg, amikor a sávszélesség csökkentéséről van szó.  Tehát ha azt mondod, hogy online kaszinó VulkanVegas, akkor vélhetően az Echo 10 meg fogja érteni, és egy böngészőt keresve megnyitja az oldalt.

Amazon intelligens termosztát

Környezetvédelmi kezdeményezésének részeként az Amazon a Honeywell home vállalattal partnerségben kifejlesztette saját intelligens termosztátját. Ez egy takarékos megjelenésű eszköz, és csak 59 dollárba kerül, ami komoly ütés a Google Nest termosztátjaihoz képest, amelyek közel kétszer ennyibe kerülnek.

Az Amazon számára ez a termék nem lehetetlen, ha valóban elkötelezett az ambient technológia koncepciója mellett. Talán gyanítottam volna, hogy a vállalat megpróbálja a termosztátját a Ring termékekkel egybekötni, ahogyan a Google tette a Nesttel, de ez egyértelműen a saját dolga. Továbbá, ez nagyon egyértelműen úgy tűnik, mint egy kezdő termék a térben az Amazon számára, és nem lennék meglepve, ha a vonal az út mentén bővülne.

Amazon Echo Show 15

Az Echo Show kijelzője 15,6 hüvelykes, ami megegyezik egy tipikus laptop képernyőjének méretével. Amazon

Az új Echo Show 15 egy nagyobbra szerelhető okosotthon hub, amely inkább egy falra festett képet emulál, mint egy képkeretet az íróasztalon. A képernyője 15,6 hüvelykes, ami olyan, mintha egy laptop kijelzőjét tennénk a falra. Tévéként is funkcionál, de egy új, Alexa-alapú, a widgetekre összpontosító kezelőfelülettel is rendelkezik.  A beépített naptárba bármelyik családtag beírhat eseményeket, vagy ragadós jegyzeteket adhat hozzá. Van egy okosotthon widget, amely a Ring kamerák felvételeit mutatja, vagy lehetővé teszi, hogy megnézze az okosotthon-eszközök állapotát. Így ha egy lámpa ég az emeleten, azt a képernyőn láthatja.

Támogatja az 1080p videostreaminget, így úgy használhatja, mint egy konyhai tévét. A méret nagy előnynek tűnik a tipikus Echo Show eszközökkel szemben. Amikor éppen nem widgeteket mutat, akkor családi fotókat vagy előre betöltött művészeti alkotásokat tud megjeleníteni. Ez az első készülék az AZ2 Neural Engine chippel, amely párhuzamosan dolgozza fel a számítógépes látás munkaterheléseit az eszközön. Alexa felismeri Önt, amikor belép a kamera látómezejébe. Így képes az Önre jellemző információkat megjeleníteni. Az Amazon szerint az összes felismerés az eszközön történik, nem pedig a felhőbe küldi az infókat.

Mostantól több dolgot is megtaníthatsz Alexának. Megtaníthatod neki, hogy vegetáriánus vagy, így ha recepteket kérsz tőle, tudni fogja, hogy ne tálaljon neked egy csomó húst. Az Echo Show 15 249 dollárba fog kerülni, amikor még idén piacra kerül.

Egyéni hangérzékelés

Mostantól megtaníthatod az Alexát arra, hogy felismerjen bizonyos hangokat az otthonodban. Ez az asszisztens azon képességére épül, hogy felismeri az olyan hangokat, mint például az üvegtörés. Az Amazon szerint ez olyan hangok felismerésére lesz hasznos, mint a hűtőszekrény ajtónyitási riasztója.

Hé, Disney!

Az Amazon összefog a Disneyvel, hogy a felhasználók az Alexa platformon keresztül kommunikálhassanak a Disney karakterek digitális változataival. A Disney Magical Companion egy új személyiség, amely Alexa mellett “dolgozik”. A cégek azt tervezik, hogy speciális Echo eszközöket helyeznek el a Disney ingatlanok körül, amelyek a park-specifikus kéréseket kezelik.

Lehetőség lesz hozzáférést vásárolni a “Hey Disney!” szolgáltatáshoz, és egy Mickey ihlette állványt is vásárolhatunk majd az Echo Show 5 készülékhez. Érdekes lesz látni, hogy az ilyesmi átcsorog-e más cégekhez is.

Ring Virtual Security Guard

Ha igazán ki akarja maxolni a Ring biztonsági beállításait, akkor extra előfizetési díjat fizethet a kamerák felvételeinek megfigyeléséért. A biztonsági szakemberek a Ring készülékein keresztül megfigyelhetik az embereket, és akár interakcióba is léphetnek velük, amikor Ön nincs otthon. Az Amazon eleinte a Rapid Response-szal működik együtt, majd más harmadik féltől származó cégekkel is bővül. Ez nem lesz olcsó. A szolgáltatás havi 99 dollártól indul majd.

Astro robot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here