T.I.M. Tudomány – Ismeretterjesztés – Motiváció

0
642

Fiataloknak-Fiataloktól

Havi rendszerességgel megrendezésre kerülő előadás sorozatunkkal a célunk a fiatal korosztály motiválása; a példaképek felsorakoztatása. A vendégek egy-egy 20 perces előadást tartanak, majd egy 1 órás kötetlen beszélgetés követi. Így a gyermekeknek, a fiataloknak lehetőségük lesz kérdéseket feltenni az előadókhoz, vagy gondolataikat megosztaniuk.

 

Időpont: 2019. november 15. péntek, 18.00 – 20.00

Helyszín: Budaörs, Városi Ifjúsági Klub, Károly kir. út 1-3.

Jegyek 1500 Ft/db áron kaphatók:
https://www.jegy.hu/program/tim-azaz-tudomany-ismeretterjesztes-motivacio-111246,
vagy személyesen a Városi Ifjúsági Klubban, és a Latinovits Színházban.

Azt hiszem, hogy az ösztönzés, az inspirálódás mindenkire ráfér. A gyerekekre legfőképp. A személyes tapasztalatom az, hogy a saját ötleteiket hamar elvetik, nem is tudnak abba belegondolni, hogy az akár jó, sőt megvalósítható is lehet. Azt szeretnénk elérni, hogy higgyenek önmagukban, hogy lelkesek legyenek. Az előadók pozitív példaként szolgálhatnak a gyermekek számára, a saját életút történetük bemutatása által. A siker nemcsak a csillogásról, a dobogó legfelső fokáról és az elismertségről szól, hanem a kemény munkáról, a kitartásról, az önfegyelemről és a kreativitásról is. Szeretnénk megmutatni az előadók által azt is, hogy hogyan lehet továbbmenni a kudarc után, vagy akár azt is, hogy hogyan lehet a kudarcból kihívást csinálni.

Az előadók, beszélgetőtársak az élet más-más területéről érkeznek hozzánk. Így sok mindenben különböznek. Egyvalamiben azonban biztosan nem: a kitartásban, a küzdésben és a „fel nem adásban.”

Mottónk:
“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.”
Albert Einstein

Vendégek

Risztov Éva
– olimpiai bajnok, háromszoros világbajnoki ezüstérmes, hétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, egyszeres Európa-bajnoki bronzérmes, hatszoros rövid pályás Európa-bajnok, hétszeres ifjúsági Európa-bajnok, a felnőttek között ötvennyolcszoros országos bajnok magyar úszó

Ott Anna
– kulturális menedzser, irodalomszervező . A Hadik Kávéház kulturális programszervezője, és művészeti vezetője. A Hadik művészeti programjain és kommunikációján kívül, kulturális programok szervezése fűződik a nevéhez.

Muhi Kristóf
– Egyetemi hallgató, startup-társalapító és vezető. Utál unatkozni. 12 évesen részt vett élete első informatika versenyén, ahol rögtön beleszeretett a beszédbe és a tudománykommunikációba. Tanulmányai mellett azon dolgozik, hogyan lehetne a közoktatásban minél jobban érvényesíteni az okos eszközök használatát. Célja, hogy ne harcoljunk az iskolai telefonhasználat ellen, hanem tanuljuk meg őket értelmesen használni.

Írta: Bakai Gyöngyi