Szurkoljunk együtt vasárnap az Európa Kupa döntőben a budaörsi pingpongos lányoknak!

0
301

Hazai pályán küzdhet meg az Európa-Kupáért a Budaörsi Sport Club

Tíz év után újra nemzetközi asztalitenisz kupadöntő Magyarországon

Az idei évtől már Kiemelt Vidéki Sportegyesületként működő, jövőre Centenáriumát ünneplő Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata két évtizede képviseli folyamatosan, megszakítás nélkül Budaörs Városát, támogatóit, a magyar asztaliteniszt és a magyar sportot az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) nemzetközi kupáiban.

A budaörsi csapat túl van a kétszázadik Európai kupamérkőzésén, az elmúlt 19 kontinentális kupasorozatból négyszer érmes helyen végzett, melyek közül kettő bronz és kettő ezüst.

Ami tehát bizonyos, hogy május 7-én a Budaörsi Sportcsarnokban, a huszadik szezon végén megszületik az ötödik nemzetközi érem.

A magyar csapat játékosai és szakmai stábja mindent el fog követni azért, hogy a döntő végén az Európa-Kupa döntő kapcsán hazánkba utazó ETTU lett alelnöke a legfényesebb érmeket nekik adja át, de két fontos dolgot szükséges rögzíteni. Egyrészt azt, hogy a Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga alkotta gárda több bravúros győzelmet is aratva, nem elvárt eredményt elérve került be a fináléba, másrészt azt, hogy a kupadöntő esélyese az olasz ASD Quattro Mori alakulata.

A döntő két mérkőzésből áll, a Szardínia szigetén lejátszott első összecsapást a két román, valamint nigériai idegenlégiósokkal felálló olasz csapat nyerte 3:2 arányban. A Quattro Mori abban az esetben nyeri meg a kupát, ha bármilyen arányban győz Budaörsön, vagy amennyiben 3:2 arányban veszít, de az abban az állásnál életbe lépő aranyszetteket megnyeri.

A hatszoros magyar bajnok SH-ITB Budaörsi Sport Club 3:0, vagy 3:1 arányú győzelemmel válhat Európa-Kupa győztessé, illetve akkor is, ha 3:2 –re győz, és ezt követően az aranyszettekben is felülmúlja ellenfelét.

A Budaörsi Sport Club számára mindenképpen ünnep lesz a döntő napja, a klub vezetői minden olyan szereplőt meghívtak, akik az elmúlt húsz évben bármilyen módon segítették ezt a mai viszonyok között Európában is unikumnak számító sikertörténetet, melynek folytatásához fontos lenne új partnerek megnyerése is.

A döntőbe kerülés az egész magyar asztalitenisz sport sikere is, hiszen a budaörsi klub koncepcionálisan csak magyar játékosokkal veszi fel a küzdelmet Európa döntően idegenlégiósokat alkalmazó élcsapataival, így képviselve a leghitelesebben Magyarországot a nemzetközi versenysport területén.

A 2022/2023-as sportidény női Európa –Kupáját a döntőt követően csak egy csapat emelheti a magasba, ahol elsősorban persze az asztalhoz álló játékosok egyéni, aktuális sportformája dönt majd, de mivel csapatmérkőzésről beszélünk, számíthat a közösség ereje, a játékosok egyesületükhöz, városukhoz, országukhoz való kötődése is. Nem is beszélve a hazai közönség buzdításáról, a szervezők mindenkit várnak szeretettel, a belépés díjtalan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here