Statisztikai adatgyűjtést végez a KSH Budaörsön

0
722

Több területre kiterjedő adatgyűjtést hajt végre a Központi Statisztikai Hivatal Budaörsön. Az adatszolgáltatás önkéntes, a felmérést fényképes igazolvánnyal rendelkező munkatársak végzik a KSH megbízásából.

A Központi Statisztikai Hivatal Budaörs településen a KSH elnöke által 2018-ra engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint. A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései: 

1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei 

1942 A lakosság utazási szokásai 

2003 Háztartások információs és kommunikációs technológiai eszközök használata 

2153 Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, naplóvezetés 

2154 Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Adatfelvétel, éves kikérdezés 

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások címét matematikai-statisztikai módszertani alapokon véletlenszerűen választották ki, a válaszadás önkéntes. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalmi jellemzők feltérképezésében, például a munkaerő-felmérés információin alapuló foglalkoztatottság és munkanélküliség nemzetközi standardoknak megfelelő mérésében. 

Az adatfelvételek statisztikai célból történnek, az adatok kizárólag összesített formában kerülnek nyilvánosságra. Az egyedi adatokat bizalmasan kezelik, azok mások számára nem hozzáférhetőek. Az adatgyűjtés során a KSH a statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően jár el. 

A lakosság részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:00 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766 telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adnak további felvilágosítást. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldal nyújt tájékoztatást.

Forrás: közlemény