Ők lesznek nálunk a választási listán április 8-án

0
1468

Tegnap jogilag is lezárult dr. Tóth Zoltán, a DK (MSZP és PM Szövetség által támogatott) jelöltjének a visszalépése Szél Bernadett, az LMP országgyűlési képviselőjelöltjének a javára. Így a magát demokratikus oldalnak nevezők közül lényegében egyetlen esélyes maradt, de ez korántsem jelenti azt, hogy április 8-án csak két név, tehát Csenger Zalán Zsolt Fidesz és Szél Bernadett, LMP szerepel majd a listán…

… Hiszen a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc által a múlt hétvégére kezdeményezett országos egyeztetésre a Jobbik el se ment, és utána az LMP nevében a pártba most visszatérő Vágó Gábor meglepően csúnyán nyilatkozott arról, hogy szerinte miként viselkedett a DK elnöke a tárgyaláson. Ennek elemzése azonban nem a Budaörsi Napló feladata. Ahogy az sem, hogy a Momentum – a felmérések szerint ebben a választókerületben igen alacsony támogatottsággal bíró – jelöltje a korábbi ígéretével ellentétben miért nem lépett vissza még mind a mai napig az esélyesebb ellenzéki jelölt javára, illetve miért köti azt a Jobbikhoz, amely párt azonban eddig még soha nem mondta azt, hogy bárhol is visszaléptetné a jelöltjeit.

Maradva a tényeknél, jelen ismereteink szerint a következő nevek találhatók a Pest megye 2. számú választókerületének, amelynek legnagyobb lélekszámú települése Budaörs (a továbbiak: Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszentiván, Remeteszőlős, Solymár, Telki, Tinnye, Tök és Zsámbék) a listáján: Sorszám: 1 Csenger-Zalán Zsolt FIDESZ, KDNP, nyilvántartásba véve 2018. február 25-én. 2 Császárné Kollár Tímea Annamária, JOBBIK, 2018. március 8.) 3 Anyalai Béla MCP, 2018. március 8. 4 Kósa Sándor DEMOKRATA PÁRT (Nem tévesztendő össze a DK-val!!!) 2018. március 8., 5 Szemző Áron MOMENTUM, 2018. március 8. 6 Betlehem Csaba MKKP (a „vicces” Kétfarkú), 2018. március 8., 7 Gelencsér András MUNKÁSPÁRT 2018. március 8. 8 Jelölt: Dr. Tóth Zoltán DK, 2018. március 4. jogilag is visszalépett Szél Bernadett javára március 19-én, 9 Dr. Szél Bernadett LMP, 2018. március 4.

Ennél azonban még többen szerettek volna felkerülni a listára, és akiknek nem sikerült összeszedni az ehhez szükséges aláírásokat: Babos Imre (EU.ROM), Balogh András Gábor (FKGP), Banádi Róbert (VSZ), Csányi Gyula Sándor (KÖSSZ), Csurár István (TENNI AKARÁS MOZGALOM (Fehér Zsolt (ÖSSZEFOGÁS PÁRT), Kovács Gyula (MIÉP), Márton András (SEM), Németh Máté (LENDÜLETTEL), Rudas Róbert Zsolt (HAJRÁ MAGYARORSZÁG!),Szücs György (AMNP), Vajda Gábor (HAM), Varga Andrásné (EMMO), Varga Krisztina (IRÁNYTŰ), Weinber Ádám (KÖZÖS NEVEZŐ). Róluk annyit bizton kijelenthetünk, hogy pártjaik névválasztása fantáziadús, és kinek-kinek a fantáziájára van bízva a mögöttes tartalom vagy éppen a tartalom hiánya.

Az esélyek latolgatása a legkülönbözőbb módon és fórumokon zajlik. Vannak elemzők, akik úgy vélik, hogy a teljes ellenzéki összefogás nélkül nem váltható le a jelenlegi kormányzópárt. Mások azt mondják, hogy egyrészt a közvélemény-kutatások megbízhatatlanok, másrészt az ellenzéki érzelmű szavazókon múlik, hogy ők miként döntenek, arra teszik-e voksukat, aki a legesélyesebb, a saját, egyéni szimpátiájukat félre téve, vagy sem, a pártok megállapodásától függetlenül. Április 9-én reggelre már tudni fogjuk a választ.

A jelölteket ITT mutattuk be.

Választási szakértőként dr. Tóth Zoltán ITT nyilatkozott lapunknak.

Szél Bernadett első gondolatai – mai budaörsi interjúnk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here