Relatív szépség kiállítás a PostART-on

0
1378

Egy kiállítás, egy rendhagyó ékszermodell bemutató és egy újabb kiállítás, a társadalmi érzékenyítő programsorozat keretében. Érdemes betérni a PostART-ra és megnézni a rendhagyó és különleges címlapmodell képeket. 

Budaörsön a PostART ad otthont annak a rendhagyó fotókiállításnak november 16-tól 2017. január 10-ig, amely társadalmi érzékenyítő projektként jött létre. A fogyatékkal élőkkel készült ékszerfotók és címlapok kiállítása Budapesten 2016. szeptember 15-től október 18-ig a Nem Adom Fel Café & Barban volt, és ott az októberi kiállítás záróestje rendhagyóra sikerült, mert a Legyél Te is címlapmodell! felkiáltással egy bárki számára nyitott ékszermodelles címlapfotózásba csöppenhettek bele az előzetesen beregisztrált érdeklődők. Az itt készült képek láthatók most a PostART budaörsi kulturális színtéren.

A Relatív szépség projekt célja a zárt közösségek kinyitása mellett az emberek látásmódjának, gondolkodásának kinyitása, társadalmi érzékenyítés, a sztereotípiák lerombolása.

 „A képekkel szeretnénk lerántani a leplet a divatvilág illúzióiról. Mert mi egy jó címlap? Smink, frizura, ékszerek, mosoly, jó fények, kitűnő fotós és grafikus. Azt akarjuk megmutatni, hogy mindenkiből lehet címlaplány, azokból a fiatal nőkből is, akiket a divat zárt világa jelenleg még kirekeszt magából.– emelte ki Sárosi Emőke, sminkes, a projekt vezetője.

Az estén megjelent egyik modell véleménye: „Egy valóra vált álom ez az egész” (Pék Anita)

A modellek mellett a másik célcsoportja a projektnek a közreműködők népes tábora: segítők, szervezők, ékszerészek, civil szervezetek, kiállítóhelyek munkatársai, akik a közös munka által váltak az ügy képviselőivé és hírvivőivé.

A címlapfotózást fiatal magyar ékszerészek (Kóródi Dorottya – Doreeenka Jewellery – Pinkóczi Barka – Barkáts Bolt és Vas Bea – Rubea) támogatták.

A szervezők szerint a kiállítás egy országos turné kezdete: 2017 januárjában Miskolcra megy a kiállítás, majd tovább az ország nagyvárosaiba rendezvénysorozat kíséretében. Ehhez folyamatosan gyűjtik és várják a csatlakozni vágyó civileket, szervezeteket és támogatókat.

A képek Kabarcz Zsófia fotós és Károlyi László-Brandműhely közös kreativitásának köszönhetők.

A kiállítás tehát megtekinthető a PostART-ban (2040 Budaörs, Clementis László utca és Ébner György köz sarok) 2016. november 16-tól 2017. január 10-ig.

 {gallery}relativ szepseg{/gallery}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here