Pergelék ezüst éremmel zártak a World Tour-versenyen

0
866

Szudi Ádám és Pergel Szandra vegyespárosban már nem tudta legyőzni a szombati döntőben a kínai Hszü Hszin, Liu Si-ven kettőst, így a nagyon szép ezüstérmet szerezték meg a budapesti BOK Csarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen.

Az asztalitenisz  vegyespáros új olimpiai szám lett. Az ázsiaiak ötödik, a magyarok pedig – akik közül a Budaörsi Sport Club sportolója Pergel Szandra (korábban ITT mutattuk őt be) influenzás tünetekkel, betegen vállalta a játékot – nyolcadik kiemeltként jutottak el a szombat délutáni döntőig, mely tömött lelátók előtt kezdődött el. A közönség már nagyon várta a hazai játékosokat, a program ugyanis jelentősen csúszott, a torna első döntője így csak több mint egyórás késéssel kezdődhetett el.
 Az első játszma nagyon gyorsan a szettvesztés nélkül fináléba került kínaiaké lett, majd a második is, bár ebben már nagyobb ellenállást tanúsítottak a magyarok. Látszott a klasszis különbség a két duó között, de Szudiék becsülettel küzdöttek, játszmanyerésre azonban nem volt esélyük. Az ellenfél végül villámgyőzelmet aratva gyűjtötte be a bajnoki címet, a 22 éves Szudi és a 30 éves Pergel pedig ezüstérmet vehetett át.
  „Nagyon jó élmény volt ez az egész hét, sokan kijöttek, köszönjük mindenkinek a szurkolást!” – nyilatkozott rekedt hangon Pergel Szandra. „A döntő nem úgy sikerült, ahogy azt gondoltuk, de nagyon erős párossal játszottunk, ebben a meccsben ennyi volt.”
   „Vissza fogjuk majd nézni a mérkőzést, hogy mit lehetett volna másképp csinálni, minden vereségből tanul az ember, ki fogjuk elemezni” – mondta a Németországban légióskodó Szudi Ádám. „Nagyon szép emlék marad majd ez a verseny, sokan szurkoltak nekünk, ez nagyon jólesett.”
   A magyarországi WT-verseny ebben a számban már az olimpiai kvalifikációs időszak része, itt már pontokat lehetett gyűjteni, s aki megfelelő helyen áll a kontinentális rangsorban márciusban, indulhat a júniusi, minszki Európa Játékokon, amelyről az első helyezett kvótát szerez a jövő évi, tokiói olimpiára.
   „A jövőben szeretnénk minden versenyen minél tovább eljutni, a végső célunk pedig az, hogy kvalifikáljuk az olimpiára a vegyes párosunkat” – jelentette ki Pergel Szandra.
    A vasárnapig tartó budapesti World Tour-viadalon négy kontinens 51 országának csaknem 400 versenyzője lépett asztalhoz, az összdíjazás 170 ezer dollár (47,6 millió forint).
   Szudi és Pergel a második helyért 3250 dollárt kap.
  

   Eredmények:
    női páros, döntő:
Vang Man-jü, Csu Jü-ling (kínai, 1.) – Csen Meng, Szun Jing-sa (kínai, 3.) 3-1 (-8, 7, 13, 2)
    férfi páros, döntő:
Liang Csing-kun, Hszü Hszin (kínai, 5.) – Fan Csen-tung, Lin Kao-jüan (kínai, 2.) 3-2 (5, -9, 7, -5, 8)
    férfi egyes, negyeddöntő:
Fan Csen-tung (kínai, 1.)-Alekszandr Sibajev (orosz) 4-1 (8, 3, -6, 7, 8)
Vang Csu-csin (kínai)-Hugo Calderano (brazil, 4.) 4-2 (-5, 6, 8, 4, -12, 5)

    Korábban:
    vegyes páros, döntő:
Hszü Hszin, Liu Si-ven (kínai, 5.)-Szudi Ádám, Pergel Szandra (8.) 3-0 (3, 6, 5)
    női egyes, elődöntő:
Csu Jü-ling (kínai, 1.) – Liu Si-ven (kínai, 4.) 4-3 (-5, 9, -8, -8, 6, 9, 10)
Csen Meng (kínai, 2.) – Vang Man-jü (kínai, 3.) 4-1 (9, 9, 7, -7, 5)
    férfi egyes, negyeddöntő:
Hszü Hszin (kínai, 2.)-Lim Jong Hun (dél-koreai, 12.) 4-0 (11, 9, 7, 8)
Lin Kao-jüan (kínai, 3.)-Vlagyimir Szamszonov (fehérorosz, 10.) 4-2 (-10, 7, -7, 9, 10, 9)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here