Online budaörsi programok járvány idejére

0
626

Hetek óta tart a kényszerszünet a város életének sok területén, így a művelődési ház, a közösségi házak és egyéb foglalkoztató központok programkínálata is megszűnt a hagyományos értelemben. Azonban van, ami az interneten keresztül, online módon is működik. Most még azok is lelkesebben csatlakozhatnak, akiknek eddig csak kedvük nem volt kimozdulni otthonról, hiszen házhoz jön a program! Mozgásórák, élményfestés, könyvklub, előadások – ha most nincs is a bőség zavara, ami nem is baj, azért van miből válogatni. Az események meghirdetését a Facebook-on követhetjük nyomon.

A Kamaraerdei Közösségi Ház számos mozgásos programja a látogatók által megszokott konduktorral videón követhető, van, amelyik élőben, például szerdánként Máthé Fábri Katalin gyógytornász tart órát, de felvételről minden nap ZONA edzésen vehetnek részt az érdeklődők Kondor Klaudiával. A képzőművészet iránt érdeklődők számára rendszeresen van online élményfestészet, szintén a Kamaraerdei Közösségi Ház szervezésében.

A Jókai Mór Művelődési Ház könyvklubja továbbra is megtartja havonta esedékes ülését, természetesen az interneten keresztül lehetünk ezeknek részesei. Legközelebb éppen e héten, csütörtökön 18.30-kor lesz a következő alkalom, melynek a könyvklub csoportjába történő belépés a feltétele, ami ezen a linken érhető el: ITT.

A rengeteg elmaradt program helyett azonban a művelődési ház munkatársai új érdekességekkel is előrukkoltak. Egyik, a háztartásokban most előtérbe került kenyérsütéssel kapcsolatos, az I. Budaörsi Online Kenyérszépségverseny, melynek van szép és rusnya (I. Budaörsi Kenyérrusnyaság verseny) kategóriája is. Mindkettőre még 22-ig lehet szavazni és április 23-án hirdetik ki a nyertest.

A másik, a Karanténkonyha videósorozat, melyben ismert budaörsi személyek sütnek-főznek mindenki szeme láttára. Az első részben a művelődési ház munkatársai ügyeskedtek a konyhában, a második részben Petrény András csillantotta meg szakácstudását.

A Kocogi Futóklub edzője, Gyurcsák Szilvia a csoport Facebook oldalára ír ki edzésjavaslatokat, a Hatha jóga kedvelői pedig online videókon követhetik Rónai Róbert mozdulatait.

De mindenki találhat kedvére való érdekességet az őt érdeklő területen, például a Ritmikon zenekar naponta bemutat egy hangszert rövid videóban, a Mese Maci is hetente tesz föl új mesét a Youtube csatornájára, és a Csokibárt helyettesítendő, a művelődési ház ajánl bábelőadásokat, szintén a Youtube-on elérhetőket. (ITT.)

A PostART facebook oldalára is érdemes gyakrabban ellátogatni, most például Budai Benjaminért, akit, mint írják „mindig is nagyon szerettük, most új oldaláról mutatkozik be.”

A legideálisabb program azonban Budaörs környékén mégiscsak a kirándulás a szabadban, a közeli természetvédelmi területeken, szigorúan betartva persze a kijárásii korlátozások szabályait.

Összeállította: B. É.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here