Aktív időtöltés, akár a lakásban is

0
619

Íme pár tipp, hogy most, amikor rengeteg idő áll a rendelkezésünkre, hogyan tölthetjük el az időnket eredményesen és színesen.Ezeket a hobbikat nem csak karantén alatt kezdhetjük el, hanem bármikor jó szórakozást nyújtanak.

Március óta, csak úgy, mint Európa más országaiban, úgy Magyarországon is karantént vezettek be. A kávézók, vendéglátóipari egységek bezártak. A színházak, mozik nem játszanak semmit. A parkok, játszóterek szintén zárva. A szórakoztatóipari egységek, a könyvtárak és iskolák egyaránt zárva tartanak. Aki teheti, otthonról dolgozik. A kormány sürgeti a lakosságot arra, hogy ne hagyja el senki az otthonát, ha csak nem indokolt okkal teszi azt, és mindenki törekedjen egyedül lenni.

Egy olyan világban élünk, ahol az internet adta lehetőségeknek köszönhetően rengeteg információhoz hozzájutunk. Bármit olvashatunk, bármit megnézhetünk. A szabadidőnk eltöltésére rengeteg lehetőség adott, sok benti tevékenységet elfelejtettünk, vagy csak nem tudjuk, hogy van rá lehetőségünk. Ma, amikor minden egy karnyújtásnyira van, a legegyszerűbb szabadidős tevékenységek száma is végtelenített.

Íme pár tipp, hogy most, amikor rengeteg idő áll a rendelkezésünkre, hogyan tölthetjük el az időnket eredményesen és színesen.Ezeket a hobbikat nem csak karantén alatt kezdhetjük el, hanem bármikor jó szórakozást nyújtanak. Filmek, koncertek, jóga órák, online kaszinó − csak pár ötlet arra, hogy mit csináljunk, ha már nagyon unatkozunk.

Kézimunka

Sokszor mondtuk magunknak, hogy csak azért nem próbálunk ki egy-egy kézműves technikát, mert nincs időnk rá. Most itt a lehetőség. Tanuljunk horgolni, kötni, batikolni. Online meg tudjuk rendelni a hozzávalókat, keressünk pár oktató videót, és gyakoroljunk. Az eredmény, egy sál, esetleg kötött sapka remek ajándék lehet szeretteinknek. Az internet hatalmas mennyiségű ötletet, anyagot és tervet kínál, ami alapján bárki felfedezheti új hobbiját, vagy felelevenítheti régi tudását.

Művelődjünk

Mivel a színházak is bezárásra kényszerültek, most több színház és zenekar közvetít élő műsort az interneten. A MÜPA médiatárában koncertfelvételek között válogathatunk,míg a Budapesti Fesztiválzenekar is szervez élőközvetítésű koncerteket. A Nemzeti Filmintézet tárában is válogathatunk történelmi filmek között, valamint más oldalakon is hozzájuthatunk különböző filmekhez, hogy a mozi rajongói se unatkozzanak. A színházak is rendszeresen töltik fel előadásaikat különböző tartalom megosztó platformokra, így akár régebbi előadásokat is megnézhetünk.

Múzeumokat és képkiállításokat is látogathatunk online, valamint egyes múzeumok virtuális túrákat tettek online elérhetővé, de újságokat és folyóiratokat is letölthetünk, csak úgy, mint elektronikus könyveket, magazinokat.

Online játékok

Azoknak akik több izgalomra vágynak, az online kaszinók és szerencsejátékok szinte végtelen lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra. A Book of Ra ingyen kínál félkarú rabló játékot, vagy akár a bingó és rulett játékok is nagyszerű kikapcsolódást nyújtanak azoknak, akik szeretnek kártyázni, szerencsét próbálni.

Sportoljunk!

Nem csak a művészetek kedvelőinek ajánlanak rengeteg lehetőséget a kikapcsolódásra. Azok, akik szeretnek sportolni, ám most nem mehetnek kedvenc edzőtermünkbe, hiszen azok is zárva tartanak, az internet számukra is rengeteg lehetőséget kínál. Több edző applikáció állított össze kedvezményes csomagokat, ingyenes regisztrációt, és bónuszokat azoknak, akik a karantén alatt is szeretnének fittek maradni. Ha nem szeretnénk elköteleződni, akkor pedig bekapcsolódhatunk egy -egy élőben közvetített zumba vagy jóga, esetleg táncórába.

Online kurzusok

Az oktatás rendesen folyik távoktatás formájában. Ám azoknak, akik már nem ülnek iskolapadban, mégis szeretnének tanulni, fejlődni, számukra a karantén remek lehetőség arra, hogy feliratkozzanak egy-egy online kurzusra, és úgy tanuljanak. Főzés, koktél készítés, kreatív írás, a lista igen hosszú. Szinte bármilyen jellegű kurzust megtalálhatunk, ám ha jobban szeretnénk valami formálisabbat, több egyetem kínál ingyen, online is követhető órákat amelyeket bárki követhet. Legyen szó önismeretről, esetleg az űr titokzatos kérdéseiről, most az idő adott.

Nem csak kint, esetleg külföldön végezhető szabadidős tevékenységek állnak a rendelkezésünkre.Sokan elfelejtik, hogy szerettek volna kipróbálni új hobbikat, vagy eszünkbe sem jut az interneten keresgélni. Bár egy hosszú hétvégi kirándulás remek kikapcsolódás, otthon is adottak a körülmények, hogy akár karantén, akár csak egy esős nap alkalmával a saját otthonunkat újból felfedezzük. A kreatív kikapcsolódások, az önképzés és az otthon végezhető torna gyakorlatok pedig a pénztárcánkat is kíméli.

Írta: Galambos Dániel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here