Nyári útfelújítások és egyéb munkálatok városunkban

0
153

Júniusban a Tulipán utcától a főváros felé egy szakaszon meg a Kisfaludy utca és az Árpád utca között a Közútkezelő (Magyar Közút Nonprofit Zrt.) Budaörs Város Önkormányzatával közösen újraaszfaltoztatta a főutat, majd július elején a Károly király útnál a körforgalmat is. A hat évvel ezelőtti ígéret szerint befedték a tűzoltóság előtti árkot és oda parkolót alakítottak ki. Újabb betonrácsos parkolókat kapott a Clementis utca is. Mindeközben folytatták az Öntő utcának az ősszel félig elvégzett rekonstrukcióját, és jelenleg folyamatban van a Nefelejcs utca felújítása és kiszélesítése. A Bányász utcában kiszélesítették az egyik esővíz elvezető árok befogadó nyílását. Ezeken kívül a Komáromi utcában a szennyvízcsatornán dolgoznak, de ez a járműforgalmat nem érinti. Az előrejelzések szerint majd nyár végefelé megkezdik a Szabadság úton a Kötő utca gyalogos átkelőhely átalakítását.

Még május elején történt, hogy kivágták a nagy fűzfát a tűzoltóság épülete előtt, hogy befedjék az ott futó vizesárkot. Lévén tűzoltóság előtti terület, okkal gondolhatta bárki, hogy a kivonulást segíteni hivatott a felszabadított terület, de ezt megkérdőjelezi az a tény, hogy a 2017-ben felújított laktanya akkor egy olyan szerállással bővült, amelyben a törökbálinti lóvontatású muzeális kocsit tárolják. Valójában tehát csak új parkolóhelyeket alakítottak ki.

A főutat érintő felújítások egyik része megtörtént június-július folyamán. A Tulipán utcától majdnem a Felsőhatár útig felújították az útfelszínt. A munkálatok során felmarták az útburkolatot, a fedlapokat szintbe hozták, szegélyeket is javítottak és új aszfaltpárna került a felületre. Láthatóan maradt még azért ott javítani való szakasz a Felsőhatár útig.

A Károly király úti körforgalom mellett is megérett az útfelület a cserére. Ezt is rövid idő alatt elvégezték.

Az Öntő utcát tavaly ősszel félig újjáépítették. Most nyár elején megcsinálták a másik felét is.

Tavasszal a Bányász utcában (a Széchenyi és a Láng utca közé eső szakaszon) kiszélesítettek és szélesebb beton elvezetővel átépítették az ott futó esővizes árok elnyelőjét.

A Nefelejcs utcában jelenleg is dolgoznak, az úttest újraalapozása és aszfaltozása mellett járdát is kialakítanak, mely az utca meredeksége miatt lépcsőzetes kialakítású.

Innen nem messze, a Naphegy utcában gyalogos átkelőhelyet alakítottak ki a temetőnél, illetve néhány méternyi járdát is az ott lévő lépcsőig.

A nyár végén a főúton a gyalogos átkelőhely a Kötő utcánál teljesen át fog épülni, az úttest közepén járdasziget lesz. A járdakapcsolatok átépülnek, a buszöblök burkolatát cserélik és a főutat 80 méteres szakaszon újraaszfaltozzák. Ezen kívül szintén 80 méteres szakaszon vízi közmű átépítés is szükségessé válik az átalakítás miatt. Nem fogják teljesen lezárni a főutat az átépítés idejére, de forgalomkorlátozás az lesz.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here