Nem pénzt kérnek, orvost keresnek!

0
431

Ezt a kisfiút, aki alig múlt 3 éves, januárban diagnosztizálták a Mitokondriális betegséggel. 

Hogy mi is ez, arról ITT írtunkArany-Kovács Rozáliát bemutatva, aki szintén ezzel a ritka és nehezen kimutatható betegséggel él. És aki annak érdekében, hogy sorstársaival segítsék egymást, egy csoportot hozott létre, videókat készít és társakat, segítőket keres a lobbizáshoz, hogy minél többen megismerjék, mi ez és miként lehet kezelni.

Hozzá fordult segítségért egy kisfiú édesanyja, Temerin Cynthia, aki egyebek között ezt írta: A terhesség sem volt problémamentes, elindított szülés volt. De egészséges babának titulálták. 10 hónapos koráig csak sírt, sosem aludt. Rengeteg általános (fölösleges) vizsgálatot csináltak, mindig minden rendben volt. A diagnózis: sírós baba. Folyamatosan engem küldtek pszichológushoz, hogy megértsem, a babák sírnak néha. Sajnos senki nem hitte el, hogy Leo túl sokat sír. Míg végül egy terapeuta volt vele két napon és éjjelen át és figyelte. (…) A diagnózis 2021. januárjában született meg, mert ekkor cseréltünk gyerekorvost. Mitochondriopathie (m.3243A>G, MT-TL1 Gen, Heteroplazmia arány vérből 80%. 2 hónapos korától van teljes fejlődés lemaradás! Tünetei: mindig fáradt, reggel ébredés után is. Ismeretlen gyomor- bél probléma, fejlődés lemaradás!”
Az anyuka nem pénzt vagy támogatást szeretne, hanem „S.O.S! GYERMEK GASZTROENTROLÓGUST ÉS MITOKONDRIÁLIS BETEGSÉGHEZ ÉRTŐ ORVOST KERESÜNK! BÁRHOL, HA TUDNAK SEGÍTENI RAJTA! Emailcím: cynthia.temerin@gmail.com!” Az anya és gyermeke jelenleg Németországban él.